Barcelona deixa de plantar flors, arbres i gespa per la sequera

Parcs i Jardins estudia com fer arribar l’aigua freàtica a tota la ciutat. Pagesos alerten del perill pels cultius del Llobregat.
A banda de regar les zones verdes de Barcelona amb aigua freàtica, per tal d’estalviar aigua potable, Parcs i Jardins no plantarà ni flors, ni arbres, ni gespa mentre es mantingui vigent la fase d’excepcionalitat de nivell 2.Vista la manca d’aigua als embassaments del sistema Ter-Llobregat, Barcelona ha aplicat ja una sèrie de mesures com ara el tancament del 10% de les fonts de la ciutat.

«Evidentment hi haurà una afectació del verd» de la ciutat, va confirmar ahir la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol. A banda d’interrompre la plantació, mentre es mantingui el nivell 2 d’excepcionalitat, que prohibeix a més de 400 municipis regar o netejar amb aigua potable, Parcs i Jardins haurà d’habilitar camions cisterna per transportar l’aigua del subsòl fins als punts on calgui regar.

Ara ja s’està treballant en un pla perquè l’aigua freàtica arribi amb aquest sistema a totes les zones de la ciutat, inclosos els carrerons estrets.

Adaptant-se a la sequera

Unió de Pagesos va alertar ahir que les mesures contra la sequera fan perillar els cultius del marge dret del Baix Llobregat. L’Ajuntament de Terrassa ha dictat un ban que prohibeix l’ús d’aigua potable per al reg i Sant Joan Despí deixarà de regar a diari.

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va confirmar ahir que el transport d’aigua en vaixells és un «últim recurs». I Agbar va advertir que calen infraestructures contra la sequera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento