Comunitat Valenciana

Bioparc acull el naixement de la tercera i última cria de zebra, el germà de Milagritos

  • Bioparc València ha acollit el naixement del tercer i últim poltre de zebra, l'únic mascle, que ja corre amb les seues germanes, les que van nàixer al juliol (Bani) i la "famosa" Milagritos, la qual va arribar al parc el passat 5 de setembre.
Cria de zebra al costat de la seua mare en el parc valencià
Cria de zebra al costat de la seua mare en el parc valencià
BIOPARC
Cria de zebra al costat de la seua mare en el parc valencià

Aquest estiu, la bandada de zebres ha portat nous poltres al recinte, tres precioses cries i una d'elles "coneguda internacionalment". Després de parir dos de les femelles, únicament faltava Lucy, que cridava l'atenció pel seu avançat estat de gestació, relata Bioparc en un comunicat.

Quasi en l'entrada oficial de la tardor, aquesta zebra va parir dijous passat 20 de setembre un bell mascle, que ja gaudeix de la sabana del complex al costat de les seues dos germanes. La bandada de zebres comparteix hàbitat amb rinoceronts, marabusos, ibis sagrats i estruços, i exhibeix una escena de naturalesa salvatge.

El grup està format per un mascle reproductor, Zambé, que va arribar a València procedent del safari francés de Peaugres en 2012 i tres femelles que van arribar en 2007: Bom i Lucy, de Copenhagen Zoo (Dinamarca), i 'La Niña' del Zoo de Halle (Alemanya).

L'11 de juliol, Bom va donar llum a una femella anomenada Bani, i 'La Niña' ho va fer quasi dos mesos després quan Milagritos va arribar al món amb l'emocionant moment del seu naixement i posterior rescat per part dels seus cuidadors, que l'ha fet coneguda. Ara ha sigut el torn de Lucy, que ha parit l'únic mascle.

Dins de la cridanera bandada de zebres, les tres cries segueixen a les seues mares, mentre que el mascle adult del grup manté el seu rol protector. Les seues franges blanques sobre fons negre constitueixen patrons únics que poden utilitzar per a reconéixer-se.

LES RATLLES ELS AJUDEN A SOBREVIURE

De fet, una hipòtesi arreplega que sota cada franja negra hi ha una capa de greix que pot calfar-se prop de 20 graus més que les zones blanques. Aquesta diferència de temperatura al llarg del seu cos genera corrents d'aire que tindrien una funció termoreguladora. Els experts també creuen que el laberint de ratlles que constitueix el ramat confon el depredador i li dificulta la tasca de triar presa.

Durant aquest cap de setmana, els visitants de Bioparc tenen l'oportunitat de conéixer aquestes tres cries amb l'oferta 'BIOdías' a un preu d'entrada de '16+1' euros. El parc també ofereix la possibilitat de descomptar eixos 16 euros de qualsevol modalitat de passe 'Anual B!' per a adquirir-ho el mateix dia de la visita, amb l'incentiu de poder tornar durant tot un any.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento