Comunitat Valenciana

Els Premis de les Arts Escèniques Valencianes tornen vuit anys després

  • La gala de lliurament se celebrarà el dilluns 1 d'octubre al Teatre Principal i es retransmetrà en directe per À Punt.
  • L'objectiu d'aquestes distincions és mostrar el "gran talent i diversitat de les arts escèniques valencianes".
Nominats en els premis de les Arts Escèniques Valencianes 2018
Nominats en els premis de les Arts Escèniques Valencianes 2018
EUROPA PRESS
Nominats en els premis de les Arts Escèniques Valencianes 2018

La gala dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes que se celebrarà dilluns que ve, 1 d'octubre, en el Teatre Principal de València, a les 22.00 hores, torna vuit anys després de la seua última edició per a recuperar "l'autoestima" del talent valencià i "donar visibilitat a un sector amagat durant molts anys".

La "gran festa" de les arts escèniques valencianes es retransmetrà en directe per À punt i discorrerà en un ambient "distès, canalla i ple d'humor" on els nominats seran els "protagonistes clau" de la nit i a diferència del que ocorreguera anys arrere, els guardonats tindran "veu" sobre l'escenari per a poder parlar, açò sí, amb temps limitat per a no superar les dos hores de cerimònia.

Així ho ha avançat aquest dijous el director de la gala, Santiago Sánchez, durant la seua preparació al costat dels nominats, i el director adjunt d'Arts Escèniques de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Roberto García; el director de l'IVC, Abel Guarinos; i el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona.

Amb lema de la nit, 'Totes i tots a escena', el director de la gala vol superar "èpoques de crispació" i "fer visible que les arts escèniques valencianes són molt àmplies". La seua intenció és que siga "una festa de tots" en la qual els nominats seran protagonistes.

Professionals de distints estils

Un brindis arrancarà la cerimonia conduïda per l'actor, còmic i presentador valencià Rafa Alarcón, i amb banda sonora a càrrec de Melomans. Diversos estils d'arts escèniques, dansa i gèneres teatrals amenitzaran una nit que comptarà amb el grup Ainda Nao, Visitants que començarà la festa en el carrer, Bambalina, Otra Danza, Asun Noales i els 'Magnífics' Nacho Diago i Rubén Aparici.

Per a entregar els premis no es comptarà únicament amb professionals del sector. En aquesta ocasió, s'atorgaran també de la mà de personalitats de la societat civil com el xef Ricard Camarena; la presidenta del patronat del Palau dels Arts i directora general de la Fundació Per Amor a l'Art, Susana Lloret; el futbolista David Albelda, el catedràtic i exdirector del MuVIM, Román de la Calle, el dissenyador Francis Montesinos o la pirotècnica Reyes Martí. Un ball i una "sorpresa" final posaran el colofó als Premis de les Arts Escèniques Valencianes.

Recuperació "després d'uns anys difícils"

El director adjunt d'Arts Escèniques de l'IVC, Roberto García, ha ressaltat que "després d'uns anys difícils" l'objectiu d'aquesta gala és mostrar el "gran talent i diversitat de les arts escèniques valencianes".

Després de dos anys "intentant" recuperar aquesta cerimònia, el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, s'ha mostrat "content" de poder donar "visibilitat a tota la gent de les arts escèniques valencianes, amagada durant molts anys" i tindre l'oportunitat de "reconéixer" el seu treball.

En aquest sentit, el director de l'IVC, Abel Guarinos, ha confiat que aquesta "gala millorada" respecte a edicions anteriors, servisca als creadors per a generar "més treball".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento