Comunitat Valenciana

La UV retirarà altres quatre títols propis criticats per "legitimar" pseudociències

  • Recorden que aquests estudis van ser aprovats en el seu moment després d'un procés "transparent" de valoració.
Rectorado de la UV
Rectorado de la UV
UV - Archivo
Rectorado de la UV

La Comissió d'Estudis de Postgrau de la Universitat de València (UV) ha aprovat per unanimitat la retirada de quatre títols propis que havien sigut criticats per l'Associació per a Protegir al Malalt de Teràpies Pseudocientífiques per "legitimar" teràpies alternatives a la medicina, com l'homeopatia, el reiki i la iridologia, entre d'altres.

La institució acadèmica va confirmar el dimecres que ja havia retirat tres màsters després de queixes -Màster en Medicina Regenerativa i Antienvelliment; Màster en Acupuntura i Màster en Recuperació Funcional de l'Activitat Física i l'Esport- i que aquest dijous tindria lloc una reunió per a analitzar què fer amb altres quatre cursos centrats en tema com la Hipnosi Eriksoniana.

La UV explica, en un comunicat, que, després d'un procediment de valoració i estudi d'al·legacions presentades, la Comissió d'Estudis de la Universitat, ha adoptat per unanimitat l'acord de deixar d'impartir eixos ensenyaments.

La universitat recorda que els títols propis (que inclouen màsters propis, diplomes d'especialització, títol d'expert i certificats) de la Universitat de València són aprovats, a proposta d'un departament, centre o institut d'investigació, en un procediment que, d'acord amb el seu Reglament aprovat en Consell de Govern, implica un procés de valoració.

Aquest procés implica l'exposició pública del títol per un període de 20 dies, al llarg dels quals es poden fer al·legacions. Posteriorment, la valoració i informe provisional de la proposta per part de subcomissions constituïdes per professorat de cadascuna de les branques de coneixement, l'informe final de la Comissió d'Estudis de Postgrau i, finalment, l'aprovació, si és el cas, per part del Consell de Govern.

Els títols que actualment han sigut retirats van ser sotmesos a aquest procediment, i aprovats després d'un procés "transparent" de valoració per part de la comunitat universitària, que va poder presentar les seues al·legacions també les entitats vinculades a cada temàtica del curs, recalquen.

Nova revisió

Després de la reunió mantinguda per la Universitat de València i l'Associació per a Protegir al Malalt de Teràpies Pseudocientífiques el passat dia 19 de juliol, a la vista de la documentació aportada, la Universitat de València va sotmetre a una nova revisió els títols propis indicats en aquest informe.

En una primera fase, en un procés acordat amb les direccions d'aquests títols, la Universitat de València va procedir a la retirada de l'oferta dels màsters propis Medicina Regenerativa i Antienvelliment; Acupuntura; i Recuperació Funcional de l'Activitat Física i l'Esport .

Aquest dijous, la Comissió d'Estudis de Postgrau, vistes les al·legacions externes a la Universitat aportades i els informes propis de la institució acadèmica, ha acordat per unanimitat la retirada de l'oferta dels títols propis Màster Propi en Developmental Behaviour Modelling (DBM); Diploma d'Especialització Universitària en Hipnosis Eriksoniana; Certificat Universitari en Coaching amb Metodologia DBM per a l'ensenyament, gestió, coaching i teràpia; i Certificat Universitari de Modelatge de l'Aprenentatge des del DBM.

A més, s'ha retirat de l'oferta, i vinculat als anteriors, el títol Certificat Universitari en Modelatge de la Hipnosi i la Teràpia Eriksoniana des del DBM, que no es trobava en l'informe de l'associació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento