Comunitat Valenciana

Les Corts aproven una moció de Podem que demana un cos únic de bombers amb gestió pública i directa

  • El ple de Les Corts ha aprovat aquest dijous, amb el suport de tots els grups menys el PP, que s'ha abstingut, una moció presentada per Podem en la qual es demana al Consell un cos únic de bombers amb gestió pública i directa a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE).
Bombers forestals
Bombers forestals
SPPLB - Archivo
Bombers forestals

La diputada de Podem Cristina Cabedo ha indicat que tenen "radicalment clar" que aquest cos ha de ser "100% públic, de gestió directa i 100% professionalitzat" per a dignificar el treball que realitzen els professionals dedicats a l'extinció d'incendis i, al mateix temps, garantir la mateixa seguretat a tots els ciutadans "independentment que visquen a València, Castelló o Alacant".

El diputat socialista Alfred Boix ha assegurat que el seu grup rep "de grat" aquesta proposta i ha precisat que es tracta d'un tema "de gran complexitat" a nivell jurídic, administratiu i polític per les administracions que es veuen involucrades.

Per açò, ha indicat que "no és un tema fàcil i la millor forma d'arribar abans a un lloc és recórrer el camí ben recorregut, perquè amb tanta diversitat d'interessos i complexitat funcional, no va a estar exempt de dificultats". "Volem un cos únic de bombers, que els bombers forestals s'integren en l'AVSRE i un model de gestió pública directa", ha reiterat el socialista davant la petició de Podem que tots els grups es posicionen sobre este tema.

Juan Ponce (Compromís) ha coincidit en la necessitat d'estendre cap a un cos únic de bombers però també ha alertat que "açò va a ser complexíssim" perquè cal llevar competències a les diputacions i municipis i requereix "una reflexió, treball i arribar a acords". Al seu juí, cal caminar cap a eixa coordinació per a aconseguir l'"eficiència i bona gestió dels recursos públics".

El 'popular' Luis Santamaría ha criticat "l'exercici insòlit de cinisme polític" que al seu juí suposa aquest "brindis al sol" i ha assegurat que seran "incapaços de crear eixe cos únic de bombers" que el PP recolza.

"Creu de veres que aquest govern serà capaç d'asseure's amb les diputacions i ajuntaments i arribar a acords o el que pretén és l'ordene i mane?", ha preguntat a la diputada de Podem, aventurant que després de "tres anys sense fer absolutament gens" en el que queda de legislatura van a ser "incapaços de fer res".

Toni Subiela (Cs) ha explicat el seu respatler a la moció perquè creuen que eixe cos únic pot ser "més eficaç" a l'hora d'actuar en un incendi, però ha indicat que el seu partit "no va a vendre la moto a ningú" i cal veure "si és viable i tan eficaç com pareix, cal ser prudent i responsable".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento