Comunitat Valenciana

Puig destaca la gestió del Botànic perquè "les coses van millor" i subratlla que els 'ximoanuncis' seran "una realitat"

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig en imatge d'arxiu
Ximo Puig en imatge d'arxiu
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig en imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la tasca duta a terme pel Consell del Botànic des del "diàleg i la vocació de servici" cap al poble valencià i ha subratllat que les coses a la Comunitat Valenciana "han anat a millor", però ha admès que l'Acord del Botànic "no és un acord marcat en el qual el món feliç arribarà en 2019, sinó que tardarà un poc més". A més, s'ha compromès al fet que els 'ximoanuncis' -forma que Podem va titlar les seues promeses durant el debat de Política general-seran "una realitat".

Així ho ha indicat Puig durant la sessió de control d'aquest dimecres, en resposta a una pregunta formulada pel síndic de Podem, Antonio Estañ, sobre les actuacions que va a emprendre el Consell per a assegurar el compliment dels objectius pendents de l'Acord del Botànic ja que li ha recriminat la "anunciació laica" que va fer en el seu discurs durant el debat perquè "en la seua majoria no responien qüestions centrals".

El síndic de Podem ha instat el Consell al fet que en els pròxims pressupostos "es complisca amb els pactes" i es prenguen "decisions coherents amb el firmat en l'Acord del Botànic perquè només amb compliments i no amb anuncis és com s'aconseguirà aprofitar aquesta oportunitat històrica de recuperar drets i no de perdre'ls".

Sobre aquest tema, Puig li ha replicat que s'ha anat complint el full de ruta marcat que va començar amb el rescat a les persones i acabar amb "les injustícies socials" com el copagament farmacèutic o que ja no es pague pels llibres de text.

Així mateix, ha destacat la baixada de la taxa d'atur i augment dels salaris a la Comunitat Valenciana, encara que ha admès que les dades segueixen sent "manifestament impresentables", però ha emfatitzat que ara les coses a la Comunitat "han anat millor" i els anuncis i 'ximoanuncis' seran "una realitat".

Així mateix, ha posat en valor els avanços "substancials" en l'ampliació del parc públic de vivenda, l'augment de professors i baixada de ràtios i el treball que s'està realitzant per a la reversió del departament de salut de la Marina, però ha subratllat que l'Acord del Botànic "no és un acord marcat en el qual el món feliç arribarà en 2019, sinó que tardarà un poc més".

"Sé que va a costar bastant arribar a societat en la qual persones siguen lliures i iguals, però s'està avançant de manera notable, malgrat el finançament", ha defès.

Així mateix, la portaveu de Cs en Les Corts, Mari Carmen Sánchez, li ha interpel·lat sobre si creu que el Consell ha donat satisfacció a les necessitats en tots els àmbits de la Comunitat, al que Puig ha respost: "Seria molt pretensiós dir que s'ha donat satisfacció a tots els àmbits, però hem intentant caminar perquè millore la vida dels valencians i s'ha millorat en termes generals la vida dels valencians".

"NO ÉS UN GOVERN TRIOMFALISTA"

Així, ha defès que el govern treballa a millorar la vida dels valencians "intentant ser més eficients i amb més recursos". "En tots els àmbits es pot millorar i aquest no és un govern triomfalista que creu que tot va bé. Hi ha moltes coses encara que hi ha hagut un avanç substancial però necessitem més temps, recursos i força per a anar cap a avant".

Sánchez ha atribuït a Puig l'absència de referència en el seu discurs durant el Debat de Política General a qüestions com la transparència, la política hídrica i cultural i que presentara un pla de turisme a la fi de legislatura. "Reconega el seu fracàs i que ni amb els seus aliats polítics va a poder posar la Comunitat com a exemple ni paradigma de terra d'èxit", ha demanat.

Ximo Puig ha subratllat que la Comunitat és "fort, vigorosa i va a millor malgrat que molts no els agrada" amb un augment del 45% de la inversió estrangera per la "seguretat jurídica, l'honradesa, diàleg i estabilitat" i ha subratllat: "Aquest és un govern que mira als ulls, cap a avant i que lluny de fracassar i amb totes les limitacions és un govern d'èxit per a la Comunitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento