Comunitat Valenciana

Puig veu "pertinent" debatre sobre les diputacions però "amb consensos" i no convertir-ho "en un problema identitari"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat "pertinent" debatre sobre el futur de les diputacions, però ha defès fer-ho "amb el màxim consens i màxima seguretat jurídica" i no convertir-ho en "un debat identitari", sinó fer-ho "de manera assossegada i ben feta".
Puig en la tribuna de les Corts
Puig en la tribuna de les Corts
TWITTER PSPV-PSOE
Puig en la tribuna de les Corts

Així ho ha indicat Puig durant la sessió de control d'aquest dimecres, en un moment del debat en el qual el síndic de Podem, Antonio Estañ, ha tret la qüestió de les corporacions provincials per a recriminar al president la seua "contradicció" entre "l'anunciat i el fet" en mostrar-se a favor "de superar el model de les diputacions" i un dia després el PSPV votar en contra a una proposta de la seua formació en aquest sentit.

Estañ ha defès que la proposta que ha presentat la seua formació busca avançar en la superació d'un model "opac i corrupte i ineficaç" que, a més, està arreplegada en l'Acord del Botànic. "Amb els pactes no fa falta fer anuncis, cal complir-los", li ha dit a Puig.

No obstant açò, ha valorat que la resta de formacions del Botànic hagen presentat iniciatives perquè ha considerat que si s'està a l'altura "avançarem en eficàcia transparència i coherència".

Sobre aquest tema, Puig s'ha mostrat a favor d'obrir el debat i "disposat a treballar amb tots els grups per a buscar la millor solució possible". "Açò és un debat que vol parlar de millora de l'eficiència i que parla de com podem ser més útils als ciutadans i no d'un problema identitari de disputa entre valencians", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento