Comunitat Valenciana

Oltra diu que en el cas de Castelló "tot apunta a violència exercida contra les xiquetes per venjança cap a la mare"

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera de Política Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que el seu departament està recopilant la informació i possibles antecedents sobre el cas de l'home que ha matat suposadament les seues dos filles a Castelló i després s'ha suïcidat però que tot apunta al fet que es tracta de violència de gènere que s'exerceix contra les xiquetes com a "venjança i maltractament cap a la mare".
Façana de la vivenda on s'ha producït el succés
Façana de la vivenda on s'ha producït el succés
Europa Press
Façana de la vivenda on s'ha producït el succés

Oltra, qui aquest dimarts ha assistit a la inauguració d'un fòrum internacional en el MuVIM, ha realitzat aquestes manifestacions a preguntes dels mitjans sobre l'home de 48 anys que ha matat en la matinada d'aquest dimarts les seues dos filles de 3 i 6 anys i després s'ha suïcidat llançant-se per la finestra de la vivenda, situada en el carrer Riu Adra de la capital de la Plana. A més, els servicis sanitaris desplaçats han traslladat la mare, de 42 anys, i l'àvia, de 75 anys, a un centre hospitalari per a rebre atenció psicològica.

La vicepresidenta ha asseverat que "és un colp terrible, perquè la violència masclista sempre és un colp però quan damunt s'exerceix contra dos xiquetes a les quals s'ha segat la vida quan la tenien tota per davant és difícil fer una valoració sense trencar-nos com a societat". "Una societat que maltracta les seues dones i les seues xiquetes i xiquets té una malaltia que hem de curar", ha recalcat.

Oltra ha apuntat que el seu departament està reunint informació sobre si existia o no alguna constància de maltractament anterior i si ja estava treballant amb la mare de les menors. Ha agregat que "tot apunta a un cas de violència gènere que s'exerceix contra les xiquetes com a venjança i maltractament cap a la mare". "Perquè cap mare podem concebre res pitjor que maten els teus fills", ha postil·lat.

Finalment, la vicepresidenta ha insistit en el missatge que "la societat ha d'estar unida per a lluitar contra la violència masclista". "Quan sentim que hi ha crits o colps en la casa del costat, quan sabem que una companya de treball o un familiar pateix violència masclista hem d'implicar-nos, denunciar, protegir la víctima", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento