Comunitat Valenciana

FSIE celebra que Educació amplie als professors de concertada el pagament del 100% de la nòmina quan estiguen de baixa

  • FSIE, sindicat majoritari de l'ensenyament concertat a la Comunitat Valenciana, ha expressat la seua "satisfacció" després que la Conselleria d'Educació "ha confirmat que ampliarà als 15.000 docents de l'escola concertada la decisió de pagar la nòmina íntegra quan estiguen de baixa per incapacitat temporal".

FSIE s'ha referit d'aquesta manera a la proposta de revertir la norma que feia que el professorat de baixa per malaltia comuna o accident no laboral vera retallades en un 50% les seues retribucions durant els tres primers dies i el 25% des del quart dia fins al vinté. Una proposta que el sindicat havia reivindicat "de forma insistent des que es va concedir als treballadors de la funció pública al juliol d'enguany", recorda l'entitat en un comunicat.

El sindicat assenyala que està "satisfet amb la resposta de l'administració, que ha admès la seua reclamació per escrit, evitant així més processos judicials".

En aquest sentit, recalca que "mancava de tota lògica que l'Administració, que ha de vetlar pel benestar de tots els treballadors sostinguts amb fons públics, els discriminara per qüestions de salut". "Mereixem una administració justa i per a tots que no faça distincions en temes de salut", han argumentat.

Des de FSIE opinen que "els professors de la concertada viuen en una estat de discriminació crònic el que ha fet que en els últims anys perden nombrosos drets". "Tant és així que se li ha intentat encapsular, deixant-los al marge de les ajudes a la innovació, de la formació en l'estranger, d'ajudes i subvencions".

"Per açò, -prossegueixen- aquesta confirmació retorna aire a un col·lectiu que representa el 35% del total de professionals de l'ensenyament de la Comunitat Valenciana i reconquesta un dret que sempre van haver de tindre". FSIE conclou asseverant que "seguirà lluitant perquè aquests 15.000 professors tinguen les mateixes oportunitats a l'hora d'accedir a propostes o projectes pagats amb els diners de tots els valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento