Comunitat Valenciana

L'estació d'Albereda protagonitza els dibuixos del col·lectiu Urban Sketchers

  • Es reuneixen una vegada al mes en quedades convocades a través xarxes socials.
  • Fomenten la pràctica del dibuix realitzat "in situ", en observació directa de la vida urbana.
Artistas urbanos en la estación de Alameda de Metrovalencia
Artistas urbanos en la estación de Alameda de Metrovalencia
GVA
Artistas urbanos en la estación de Alameda de Metrovalencia

El col·lectiu de dibuixants conegut com 'Urban Sketchers' ha triat l'estació d'Albereda de Metrovalencia per a protagonitzar els dibuixos i il·lustracions de l'activitat convocada aquest diumenge en aquestes mateixes instal·lacions, segons ha explicat la Generalitat en un comunicat.

El grup 'Urban Sketchers' es tracta d'un col·lectiu d'artistes amb presència a tot el món que realitza dibuixos de les ciutats on viu, així com dels llocs als quals viatgen.

En el cas de València, malgrat comptar amb reconeguts Sketchers des de fa temps, la creació del grup ha sigut recent. En poc temps, concentra prop de 20 artistes, que es reuneixen una vegada al mes en quedades convocades a través xarxes socials, per grups com USk València o Jo dibui-XE.

Llocs tan emblemàtics com la Casa Museu Benlliure, el jardí dels Hespérides, San Miquel dels Reis, el jardí Botànic i la Casa dels Roques-Museu Corpus ja formen part de l'arxiu il·lustrat de València.

Els Urban Sketchers (USK) són una comunitat global de dibuixants, tant professionals com a aficionats, que fomenta la pràctica del dibuix realitzat "in situ", en observació directa de la vida urbana.

Milers de dibuixants urbans (urban sketchers) en ciutats dels cinc continents s'identifiquen amb els principis d'aquest col·lectiu, nascut en internet l'any 2007. Amb el lema "mostrem el món, dibuix a dibuix”, aquests dibuixants urbans comparteixen els seus treballs a través de blogs i xarxes socials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento