Comunitat Valenciana

Gaspar critica les contradiccions de Podem i que busque "traure el tuit del dia" a costa de les Diputacions

  • VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)
Jornada d'anàlisi de servicis socials de les Diputacions
Jornada d'anàlisi de servicis socials de les Diputacions
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Jornada d'anàlisi de servicis socials de les Diputacions

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha assenyalat aquest dijous que "no hi ha institucions sagrades" però ha criticat les "contradiccions" de Podem sobre les corporacions provincials i que presente una proposició de llei "sense una reflexió ni una consulta prèvia" als alcaldes per a traure "el tuit del dia" amb el que, li ha advertit, la seua proposta serà "flor d'un dia"

Gaspar, després d'una jornada per a analitzar el model de Servicis Socials 2018 de la corporació amb alcaldes i responsables locals, s'ha referit així a la proposició de llei per a superar el model de les Diputacions Provincials presentada aquest dijous pel síndic de Podem, Antonio Estañ, i la diputada Cristina Cabedo.

Sobre aquest tema, ha recalcat que "no hi ha competències innegociables" ni "institucions sagrades" però ha recordat que la diputació és una figura arreplegada en la Constitució i que qualsevol canvi "ha de realitzar-se a més amb una reflexió i consulta prèvia als seus usuaris, els alcaldes".

En eixe sentit, ha assenyalat que Podem "en lloc de calfar-se tant el cap amb aquest debat que sense reflexió no porta a cap costat" podria haver presentat una proposta de llei perquè la Generalitat Valenciana assumisca l'Hospital Provincial tal com reclama la pròpia Diputació fa tres anys. "Açò sí que és començar a buidar les diputacions, però això que ho hem demanat no ho fa", ha retret.

De la mateixa manera, ha criticat "les contradiccions" perquè "no es pot demanar buidar les Diputacions i crear un servici de transparència que costa tres milions anuals". "Si es vol llevar competència que aquest servici ho porte la Conselleria de Transparència", ha apuntat.

Per tot, açò ha incidit que no està en contra d'una proposta de buidar o transformar les Diputacions però "no per a traure un tuit amb el qual ficar-se en el dia perquè les reflexions no caben en 140 caràcters" i ha criticat que Podem haja llançat aquesta proposta sense haver-se reunit primer amb els usuaris de la Diputació, els alcaldes.

De fet, ha recordat que en el seu discurs d'investidura com a president de la Diputació ja va dir que "no hi ha institucions sagrades" i el debat de la seua supressió "es pot obrir per a qualsevol, fins per a la Corona", però ha recalcat que les institucions provincials estan arreplegades en la Constitució.

PROPOSTES REFLEXIONADES

En aquesta línia, ha criticat "la moda" dels últims sis anys de parlar de dissoldre les diputacions quan passa l'estiu. "No em pareix bé", ha apuntat. Per contra, ha defès llançar propostes però "reflexionades, pensades i consensuades" perquè en cas contrari, ha advertit, "porta a atzucacs".

Ha subratllat també que la solució "no és sí o no" sinó "pensar" si cal suprimir la totalitat de les Diputacions o si cal mantindre-les per a cobrir unes poques competències.

Gaspar ha recordat que, segons una enquesta, el 70 per cent dels alcaldes a València de tots els colors opina que el treball que està desenvolupant la Diputació és "bo" perquè "ara se'ls tracta com a majors d'edat, les subvencions estan totes reglades i té els diners consignats en els pressupostos en igualtat de condicions". "Tenen la preocupació que si no estiguérem nosaltres fent açò qui ho faria", ha postil·lat.

En qualsevol cas, ha apuntat que ha de seguir el full de ruta que es van marcar en l'acord de govern els quatre partits des de la seua màxima de "simplificació, agilització i modernització" d'una entitat que va nàixer en el XIX, quan no hi havia cap institució més, i ara estem en el XXI.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento