Comunitat Valenciana

Puig sobre diputacions: "Cal donar solucions sabent que els recursos no es poden malgastar en duplicitats"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat, sobre el debat sobre les competències de les diputacions provincials, que en aquest tema "no es tracta de generar més conflictes, sinó donar millors solucions des de l'eficiència i sabent que els recursos són escassos i no podem malgastar-los amb duplicitats absurdes".
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
GVA
Ximo Puig en una imatge d'arxiu

El cap del Consell, que ha participat en l'acte d'inauguració de la VI Trobada Nacional d'Associacions de Disseny, s'ha pronunciat en aquests termes a preguntes dels mitjans sobre la proposició de llei de Podem per a "superar" el model de les corporacions provincials.

En relació a aquest assumpte, Puig ha defès la seua proposta que mitjançant una reforma constitucional "siguen les comunitats autònomes les que decidisquen el seu model territorial intern, que és el que passa en qualsevol país de cort federal".

Per al també secretari general dels socialistes valencians, "eixe és el camí, fer-ho d'una manera definitiva en eixa reforma constitucional". "Mentrestant, -ha prosseguit- el que plantegem ara és la Llei de Governs Locals en la qual donarem seguretat jurídica perquè es puguen produir eixos processos de convergència i coordinació que han sigut invalidats en part per la confrontació plantejada per la Diputació d'Alacant".

Ximo Puig ha subratllat la importància que les institucions col·laboren en favor dels ciutadans i ha considerat "raonable que es facen diferents plantejaments com el qual ara fa Podem perquè hi ha un objectiu clar". El primer, ha apuntat, és que "a la Comunitat Valenciana ha d'haver-hi una coordinació efectiva entre totes les institucions i la Generalitat té unes competències que són les d'un govern autonòmic i que, evidentment, ha de dirigir les polítiques que li correspon estatutàriament".

"No es tracta de generar més conflictes, sinó donar millors solucions des de l'eficiència i sabent que els recursos són escassos i no podem malgastar-los amb duplicitats absurdes", ha asseverat.

Puig ha agregat que després de la Constitució de 1978 hi ha una situació a Espanya "que cal resoldre, ja que la descentralització autonòmica conviu amb la del segle XIX, que van ser les diputacions i, per tant, és evident que es produeixen en algun moment determinades duplicitats".

DESPESA VIATGE A LA XINA

D'altra banda, el president ha sigut preguntat per les despeses de la missió comercial realitzada per representants del Consell i d'empreses i les despeses dels quals ha criticat el PP. Puig ha comentat que no sap exactament quant va costar però ha recalcat que "va ser un viatge absolutament de profit, que es va fer de la mà dels sectors empresarials, amb beneficis per a empreses que han obert nous mercats". En aquesta línia, ho ha qualificat com una "inversió, no una despesa".

Ha defès que "la tasca que ha de fer el Govern valencià és facilitar la internacionalització de les empreses, que és un factor fonamental" i que significa quasi 30.000 milions a l'any.

"Tothom sap que nosaltres viatgem en turista i gastem el menys possible", ha emfatitzat Puig, que ha agregat que si es mira arrere es veu com els seus antecessors en el càrrec, del PP, "gastaven d'una manera absurda en viatges d'autobombo".

"Hi ha una gran diferència i la diferència és que els viatges que plantegem fora de la Comunitat Valenciana són d'acord amb sectors empresarials i mirant objectius per a millorar el reposicionamient de la Comunitat Valenciana. És una inversió, no una despesa", ha rematat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento