Comunitat Valenciana

Puig assegura que 2019 serà "el gran any de la Formació Professional"

  • "L'FP és la solució per a crear més llocs de treball i per a superar la precarietat laboral", assegura el cap del Consell.
Ximo Puig en la seua visita al IES
Ximo Puig en la seua visita al IES
@GENERALITAT
Ximo Puig en la seua visita al IES

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha augurat que 2019 serà "el gran any de la Formació Professional a la Comunitat", al mateix temps que ha expressat la voluntat del Consell de "connectar al màxim" el món laboral amb el d'aquesta oferta educativa, que cursen quasi 90.000 alumnes.

Així ho ha asseverat el cap del Consell -que s'ha referit a l'FP com el "forat negre que cal incentivar i cuidar"- durant la seua visita a la primera promoció del cicle formatiu de Química Industrial en l'IES Vicent Castell i Domènech, on ha estat acompanyat pel conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

A més, tots dos han visitat les instal·lacions de dos empreses, BP Espanya i UBE Europe, que han donat al cicle formatiu de Química Industrial una columna de destil·lació per a un major aprenentatge dels alumnes.

Puig ha agraït a aquestes firmes la donació i ha recordat que "la indústria química és l'11% del PIB valencià", la qual cosa suposa "un sector clau per a la Comunitat". "Tenim la sort de comptar amb dos empreses com BP Espanya i UBE Europe a la Comunitat, que han servit com a motor per a altres companyies i per a generar noves iniciatives", ha afirmat el president, que ha incidit que existeix "una estreta col·laboració" entre la Generalitat i aquestes dos multinacionals per a treballar per la innovació.

En aquest sentit, ha destacat que "aquest és el camí per a aconseguir una major ocupació" i ha recordat que durant aquesta legislatura s'han creat prop de 200.000 llocs de treball. "L'FP és la solució per a crear més llocs de treball i per a superar la precarietat laboral", ha afegit Puig.

"Reivindicació històrica"

Per la seua banda, el conseller Vicent Marzà ha recalcat que el cicle formatiu de Química Industrial "era una reivindicació històrica de les empreses del sector a Castelló" i ha apuntat que aquesta iniciativa ajudarà al fet que "els joves puguen tindre més oportunitats laborals" i les empreses que treballen en el territori tinguen "personal més format".

Marzà també ha detallat que hi ha prop de 90.000 estudiants d'FP a la Comunitat -86.091 com a xifra provisional, ja que falta matrícula de segona oportunitat i eixiran algunes vacants en graus mitjà i superior- i que "la idea de la Generalitat és seguir augmentant l'oferta".

Del total d'alumnat, 10.134 estudiants corresponen a la província de Castelló, 28.415 a la d'Alacant i 47.542 a la de València, segons les dades facilitades per l'administració educativa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento