Comunitat Valenciana

El PPCV demana que Oltra explique la situació del centre de menors de Buñol

  • "Volem almenys una explicació política i que ens diga què s'ha fet, per què passen aquestes coses", explica Bonig.
  • "Recentment s'ha conegut la detenció de persones per una presumpta trama per temes de prostitució", recorda.
Isabel Bonig
Isabel Bonig
I.CABALLER/CORTS
Isabel Bonig

La presidenta del PPCV i síndica d'aquesta formació a Les Corts, Isabel Bonig, ha sol·licitat la compareixença de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en la cambra autonòmica valenciana per a "donar explicacions sobre la situació del centre de menors de Buñol i assumir responsabilitats".

"Volem almenys una explicació política i que ens diga què s'ha fet, per què passen aquestes coses i què se'n va a fer en el futur per a intentar que aquests casos no tornen a repetir-se", ha indicat Bonig als mitjans de comunicació abans de la Junta de Síndics, després de la detenció de dos homes per prostituir deu menors de Buñol.

La síndica 'popular' ha explicat que la intenció és que Oltra explique "què està succeint en la gestió del centre de menors de Buñol". "No volem causar alarmisme amb aquesta compareixença, simplement apliquem les mateixes normes que va aplicar fa un any per a explicar els motius del tancament del centre de menors de Segorbe i igual que aleshores va donar explicacions detallades en el ple, ara volem que Oltra vinga i comparega perquè ens diga què està passant i sobretot què estan fent", ha puntualitzat.

Bonig ha indicat que "la situació d'extrema gravetat del centre de menors de Buñol exigeix donar explicacions perquè no només són detencions, baralles, denúncies de la Fiscalia i el Sindic de Greuges per les roïnes condicions materials del centre", sinó que a més "recentment s'ha conegut la detenció de persones per una presumpta trama que utilitzava a menors de Buñol per temes de prostitució, les mateixes causes per les quals es va tancar Monteolivete".

Ha subratllat que aquest és un tema que per al president de la Generalitat, Ximo Puig, "pareix que no va amb ell", al mateix temps que ha recriminat Oltra que "ni compareix ni assumeix cap responsabilitat política".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento