Comunitat Valenciana

Una rèplica de la Nao Santa María atraca a València i obri les seues cobertes

  • Es podrà visitar des d’aquest dimarts 18 i fins al pròxim 29 de setembre a la Marina.
  • El vaixell, construït a escala real, permetrà adentrar-se en la historia del descobriment d’Amèrica.
Una réplica de la nao Santa María en la Marina
Una réplica de la nao Santa María en la Marina
FUNDACIÓN NAO VICTORIA
Una réplica de la nao Santa María en la Marina

Una rèplica de la Nao Santa María, la cèlebre nau capitana per Cristóbal Colón, atracarà aquest dilluns en el Veles e Vents de la Marina de València, on el públic podrà pujar a bord, visitar el seu museu flotant i descobrir la seua història, a partir d'aquest dimarts i fins al 29 de setembre.

El navili arriba des de Peníscola (Castelló), com a part de l’"exitosa" gira que realitza per diversos ports d'Espanya i França, com Setè, Port Vendres i Cape D'Age, ha explicat la Fundació Nao Victòria en un comunicat. A l'octubre, mes de condicions meteorològiques més propícies, encararà la gran travessia de l'encreuament de l'Atlàntic fins a costes americanes, on visitarà Puerto Rico, Cartagena d'Índies i l'Havana.

Es tracta de la rèplica d'un dels vaixells més cèlebres de la història, la Nao Santa María amb la qual l'almirall Colón va arribar a Amèrica en 1492. La Fundació, en col·laboració amb la Diputació Provincial de Huelva i la Fundació Cajasol, la va construir recentment en el marc del 525 Aniversari de la Trobada entre Dos Mons.

És una "fidel i bella" rèplica històrica a grandària real de 200 tones, 29 metres d'eslora i vuit metres de màniga, quatre pals, cinc veles i cinc cobertes, construïda amb el treball en fusta de iroko i pi de mestres fusters de ribera, que navega com a museu flotant de la seua pròpia història i el patrimoni marítim de la província de Huelva.

Des d'aquest dimarts i fins al pròxim 29 de setembre, la Nao Santa María obrirà les seues cobertes al públic en el Veles e Vents, perquè els visitants puguen pujar a bord i conèixer la història i els detalls del llegendari navili.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento