Comunitat Valenciana

El Consell concedeix 4 milions a Ford per a vehicles elèctrics i el Kuga

  • També s'ha aprovat una altra ajuda de 3 milions a Air Nostrum per a renovar la flota.
Planta de Ford a Almussafes.
Planta de Ford a Almussafes.
FORD - Archivo
Planta de Ford a Almussafes.

El ple del Consell ha autoritzat aquest divendres una subvenció de quatre milions d'euros a Ford España per al desenvolupament de vehicles elèctrics i per a inversions sostenibles en la fabricació del model de vehicle Ford Kuga. Així mateix, ha aprovat una altra ajuda de tres milions d'euros a Air Nostrum per a renovar la seua flota per una altra més sostenible i eficient.

En concret, la Conselleria d'Economia va a destinar un milió d'euros a Ford per a la realització d'un projecte demostratiu de l'ús de vehicles electrificats de transport de mercaderies i transport de passatgers en entorn de ciutats de diversa índole.

Es tracta d'un projecte de foment de l'ús de solucions de l'àmbit TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) per a dotar un entorn urbà, en aquest cas l'escenari pilot serà l'àrea metropolitana de València.

Aquest model de vehicle híbrid PHEV serà posteriorment fabricat en sèrie i desplegat per tota Europa, seguint amb l'objectiu de Ford d'aconseguir un 100% de vehicles elèctrics en entorns urbans. Així, la planta Ford d'Almussafes serà un lloc clau en el desenvolupament d'aquest tipus de vehicles, el desenvolupament dels quals serà doncs possible gràcies als passos desplegats en aquest projecte.

Així mateix, concedeix 3 milions d'euros per a la realització d'un projecte d'inversions sostenibles destinades al procés de fabricació del nou model de vehicle Ford Kuga. Per tant, Ford rebrà un total de quatre milions.

La finalitat del conveni és potenciar iniciatives estratègiques d'inversions productives sostenibles a la Comunitat Valenciana, per a la millora de processos i productes d'alt contingut tecnològic, nivell de complexitat, projecció de futur, i impacte mediambiental en el teixit industrial.

Conveni amb Air Nostrum

D'altra banda, ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i Air Nostrum, Línies Aèries del Mediterrani, per valor de tres milions per a recolzar un projecte dirigit a la renovació de part de la seua flota per altres unitats més eficients, tecnològicament i mediambientalment, en el context de l'impuls a la transformació del model econòmic valencià.

La línia, que ja figurava en els Pressupostos de la Generalitat de 2018, s'emmarca en el Pla de Transformació del Model Econòmic Valencià i, a causa del seu caràcter sostenible, tindrà un impacte directe en la millora mediambiental de la Comunitat i el benestar dels valencians.

En concret, es renoven fins a dotze aeronaus substituint-les per altres més eficients i sostenibles, la qual cosa suposa la reducció de les emissions de CO2 fins un 10,45% per seient respecte a la tecnologia anterior, un menor consum de combustible, la reducció de la contaminació acústica, la incorporació de nous sistemes i tecnologies que permeten acurtar els temps de vol i la minimització de residus perillosos i lumínics.

Aquest programa de substitució permetrà reduir l'antiguitat mitjana de la flota, un millor aprofitament del combustible i un menor impacte ambiental, així com la consolidació del sector aeri com a impulsor de la resta de sectors, especialment el turisme i la millora del transport aeri que, unit a la generació d'ocupació qualificada i estable, redundaran en el benestar dels valencians, segons destaca la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento