Comunitat Valenciana

Antifrau porta a la Fiscalia l'acord de jubilacions en l'EMT

  • L'informe apunta al fet que el pacte subscrit en 2013 pel PP podria derivar en malversació i frau.
Giuseppe Grezzi, en una imagen de archivo de una rueda de prensa
Giuseppe Grezzi, en una imagen de archivo de una rueda de prensa
AJUNTAMENT - Archivo
Giuseppe Grezzi, en una imagen de archivo de una rueda de prensa

L'Agència Antifrau ha traslladat a la Fiscalia Provincial de València un informe en el qual apunta que l'acord sobre jubilacions parcials de l'any 2013 en l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, en aquell moment presidida pel PP, podria ser l'origen de “presumptes delictes de malversació de cabals públics, frau en subvencions i falsedats”.

Així ho va anunciar aquest dijous el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'empresa pública, Guiseppe Grezzi, després de la presentació de l'exposició fotogràfica ‘Tio Pepe. Cabanyal’. Segons va explicar, l'Agència Antifrau li va comunicar el mateix dijous la seua decisió de traslladar els fets a Fiscalia, en considerar que es tracta d'un “tema penal”.

D'aquesta manera, l'Agència Antifrau dóna resposta a la denúncia que la pròpia EMT va realitzar el passat mes de maig quan li va traslladar una pràctica “irregular” duta a terme en aquesta companyia pública des de 2001 en les jubilacions parcials d'empleats que, amb una reducció de jornada del 85% en acollir-se a aquesta modalitat, no acudien a treballar els 131 dies que els corresponien sinó solament 65 encara que cobraven i cotitzaven pel total.

Després d'investigar, l'Agència ha detectat que els fets investigats podrien ser constitutius de delictes de malversació de cabals públics, frau en subvencions i falsedats i “l'origen podria ser l'acord sobre jubilacions parcials de l'any 2013 i la seua execució a partir d'aqueix moment”, va afirmar Grezzi.

Es desconeix el perjudici econòmic

En aqueix moment el president de l'empresa era el regidor de grup municipal del PP en l'Ajuntament de València Alberto Mendoza, va recordar el responsable de Mobilitat Sostenible, qui va apuntar que “caldrà veure què fan” ara el portaveu del grup municipal, Eusebio Monzó, i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i les «”conseqüències polítiques que s'han de derivar d'això”.

En tot cas, Antifrau ha traslladat als actuals responsables de l'EMT València que, com a denunciants, estan exonerats dels fets des que van tenir coneixement i els van posar en les seues mans, així com també estan exonerats els treballadors i els representants sindicals “que no tenen cap responsabilitat”, va assegurar Grezzi.

De moment “no sabem quin és el perjudici econòmic” que es deriva d'aquests fets, va apuntar l'edil, qui sí va lamentar el “perjudici moral i ètic” a l'empresa que es “posa en qüestió amb coses com aquesta”. “Esperem que Fiscalia investigue i si hi ha responsables que vagen a judici i siguen condemnats”, va sentenciar l'edil.

"Tornada a la legalitat"

Grezzi va informar públicament de la detecció d'aquesta pràctica el passat mes de maig, al costat del gerent de l'EMT, Josep Enric García Alemany. Llavors, el regidor va afirmar que s'havia produït una “tornada a la legalitat” en l'empresa pública en aquest assumpte, ja que l'aplicació de l'acord va ser anul·lada quan es va tenir coneixement de la presumpta il·legalitat. De fet, va comunicar personalment al primer treballador que tenia dret a 131 dies i no a 65.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento