Comunitat Valenciana

Pepe, el nadó goril·la nascut a Bioparc, compleix sis mesos

  • Pepe, la cria de goril·la que va nàixer en Bioparc, ha complit sis mesos i s'ha convertit en un nadó "entremaliat i juganer" que interactua de forma "molt activa" amb tota la "família" i de manera especial amb els seus germans Ebo i Virunga, segons han informat fonts del parc.
Pepe compleix sis mesos
Pepe compleix sis mesos
BIOPARC
Pepe compleix sis mesos

La cria va nàixer el passat mes de març en el recinte del grup reproductor de goril·les Fossey, l'única de les tres femelles del grup que no havia sigut mare.

Pepe, anomenat així per la proximitat del seu naixement amb les Falles i la festivitat de Sant Josep, és el segon mascle nascut en Bioparc. La seua mare està constantment pendent d'ell, però permet que els seus germans majors exercisquen com a tal.

Aquests dies Virunga, que acaba de complir dos anys, imita el comportament de les femelles adultes i vol ser ella qui "carregue" amb Pepe. Davant aquesta situació, Ebo, el germà major que a l'octubre complirà sis anys, exerceix el seu paper i se'l col·loca en l'esquena per a passejar-ho.

Per la seua banda, les "ties" Nalani i Ali dotoregen i vigilen i Mambie, el mascle i imponent esquena platejada controla tots els moviments i no pot evitar unir-se a eixe instant familiar i, malgrat la seua estampa, dedicar moixainues i mostrar afecte cap a la seua prole.

Aquest naixement, com el dels seus germans, és un èxit de l'aportació valenciana al Programa Europeu de Conservació (EEP) de Gorilla gorilla gorilla una de les espècies catalogades en "perill crític" ("Critically Endangered") per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN). I podem dir que el grup reproductor valencià segueix donant fruits i esperança de pervivència per als goril·les, segons les mateixes fonts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento