Comunitat Valenciana

El PAI del Grau de València preveu "grans zones verdes" al final del Túria i fins a 2.550 vivendes, el 40% VPP

  • El projecte del PAI del Grau, adaptat "a les noves circumstàncies" de l'entorn i de les administracions, contempla després de la revisió a la qual ha sigut sotmès i com una dels seus "grans avantatges" la "creació de grans zones verdes en l'últim tram del jardí del Turia" que contribuiran a la conformació "del gran parc de desembocadura". A més, preveu la construcció de fins a 2.550 vivendes, "el màxim que permet el sector", i que un 40 per cent d'aquestes siguen de promoció pública.
Imagen del proyecto del PAI del Grao de València
Imagen del proyecto del PAI del Grao de València
CONCEJALÍA DE DESARROLLO URBANO/EUROPA PRESS
Imagen del proyecto del PAI del Grao de València

Així ho ha indicat aquest dijous el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, durant una trobada amb els mitjans de comunicació oferit per a donar detalls d'aquesta proposta urbanística que compta amb 379.663 metres quadrats de sostre, 284.747 de superfície residencial i 94.915 de terciari. Aquest Pla d'Actuació Integrada programa 19 edificis entre les 20 i les 45 altures -només hi haurà una construcció de 45 altures- i parcel·les per a diferents dotacions, entre elles, dos educatives.

Sarrià ha destacat també que aporta una solució provisional a la presència de les vies de Serradora en la zona i fins que aquest siguen soterrades ja que com a alternativa i per a connectar els dos costats de l'antic llit planteja que el tren quede sota un vial per als vianants sobre el qual creuarà un pas elevat perquè circulen els vehicles des de l'Albereda cap al mar en les dos direccions. Igualment, arreplega com a "solució hídrica" la creació de "un gran dipòsit de tempestats en el centre del sector del Grau".

El responsable municipal, qui ha considerat que aquest és "un espai urbà fonamental per a la imatge de la ciutat", ha assenyalat que aquest plantejament pot patir modificacions al llarg de la seua tramitació i ha apuntat que la intenció és deixar-ho "tot preparat" en el que queda de legislatura. Sarrià ha rebutjat donar dates d'aprovació i execució tenint en compte que "els tràmits són llargs i complexos".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento