Comunitat Valenciana

Puig assegura que no hi ha "ni un mil·límetre de pas arrere" en les seues exigències al Govern

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha aprofitat la seua rèplica al portaveu de Podem, Antonio Estañ, per a deixar clar que "no hi ha ni un mil·límetre de pas arrere" en les exigències valencianes al Govern central ara presidit per Pedro Sánchez en matèria, per exemple, de finançament autonòmic, i així li'l transmetrà en la reunió de principis d'octubre.
Puig en el Debat de Política General
Puig en el Debat de Política General
GVA
Puig en el Debat de Política General

Després d'escoltar les crítiques sobre aquest tema tant de Podem com abans del PP, ha asseverat que no s'ha canviat la posició i exigirà a Sánchez el mateix que exigia a Mariano Rajoy perquè "les institucions estan per damunt dels partits polítics" i, de fet, ha assegurat que la intervenció que té preparada per a acudir al Senat quan siga convocat és la mateixa nou mesos després d'haver sol·licitat anar.

Així mateix, Puig també ha respost crítiques de Podem sobre els temps i la falta de materialització d'alguns objectius del Botànic assegurant que "tot procés de transformació té els seus temps" i hi ha hagut que posar "orde" en moltes qüestions al llarg d'aquests tres anys.

No obstant açò, ha defès que "el resultat general és absolutament positiu", definint-ho com un "optimisme crític" i sense triomfalismes. A més, ha indicat que el seu govern ha apostat i aposta pel "reformisme transformador" i no per "una revolució amb ruptura", governant per a tots "més enllà de la seua adscripció ideològica".

En aquest punt, ha posat en valor la política industrial i ha assenyalat que abans que acabe l'any es presentarà la llei de funció pública -eixe és "el Ximoanunci d'ara", ha ironitzat-

i també estarà llesta la de govern local.

També ha incidit que no es pot establir una dicotomia entre les pimes i les grans empreses, perquè l'objectiu és "jugar amb totes les oportunitats per a tindre treball i de qualitat".

Puig també ha posat l'accent en l'esforç "memorable, però insuficient" per a acabar amb els barracons, i que s'ha avançat per a revertir el departament de la Marina en la mesura de les possibilitats, sempre garantint "la seguretat jurídica i els millors resultats per als ciutadans".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento