Comunitat Valenciana

València contratarà a 80 majors de 55 anys per un període de nou mesos

  • Per a promocionar la iniciativa, s'ha instalat un telèfon al carrer Colon que proporciona informació.
  • La ciutat destina 1.563.581,98 euros a la iniciativa i altres 36.858 euros per a accions formatives complementàries.
L'edil Sandra Gómez despenja el telèfon
L'edil Sandra Gómez despenja el telèfon
AYUNTAMIENTO DE VALENCIA
L'edil Sandra Gómez despenja el telèfon

La nova cabina de telèfon instal·lada en la cantonada del carrer Russafa amb el carrer Colón de València ha començat a sonar cada deu minuts aquest dimarts. Les persones que el despengen reben informació sobre el nou programa d'ocupació per a majors de 55 anys, 'Oportunitats +55', i altres iniciatives de València Activa, l'agència d'ocupació municipal.

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i primera tinent d'alcalde, Sandra Gómez, ha presentat aquest matí el telèfon que qualsevol persona podrà despenjar al llarg d'aquesta setmana, detalla l'Ajuntament en un comunicat.

'Oportunitats +55' permetrà la contractació d'un total de 80 persones majors de 55 anys per un període de nou mesos. Sobre aquest tema, l'edil ha recordat que València és el primer ajuntament que ofereix un pla d'ocupació d'aquest tipus i que ho fa amb recursos propis, mitjançant el pressupost municipal.

Gràcies al nou programa, els 80 majors tindran l'oportunitat de treballar en dependències municipals entre octubre de 2018 i juny de 2019, "en les mateixes condicions que la resta de treballadors, per la qual cosa tindran salaris dignes, dret a vacances i als dies de lliure disposició", ha ressaltat Gómez.

Per a açò, l'Ajuntament de València han destinat un total de 1.563.581,98 euros i altres 36.858 euros per a accions formatives complementàries, amb fons corresponents dels comptes de 2018.

Cursos de carreters i anglés bàsic

Entre les accions formatives específiques per a majors de 55 anys, València Activa ha programat cursos de competències professionals, com de carreter o maneig de plataforma elevadora, així com cursos de formació en anglés de nivell bàsic.

Amb la finalitat de superar l'escletxa digital, es llançaran cursos de competències digitals de nivell bàsic i mitjà, i per a millorar les competències personals s'oferiran classes de creativitat i ús de xarxes socials per a la cerca d'ocupació, adaptabilitat al canvi, intel·ligència emocional i com aprendre a manejar l'estrés i la frustració.

Com a requisits, els beneficiaris han d'estar empadronats a València, en situació d'atur i inscrits en el Servici Valencià d'Ocupació i Formació (Servef), tindre més de 55 anys i estar també apuntats en l'Agència d'Ocupació de València Activa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento