Comunitat Valenciana

Puig anuncia la instal·lació d'Indra i Accenture en el Districte Digital d'Alacant amb 2.500 treballadors

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts la instal·lació de les empreses Indra i Accenture en el Districte Digital d'Alacant amb 2.500 treballadors a les quals se sumaran en els pròxims mesos, 51 noves empreses, start-ups, amb 170 treballadors a través Pla d'Atracció d'empreses.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en la seua intervenció en el Debat de Política General en el qual ha destacat el Districte Digital com a "clúster de la nova economia". "Alacant és un dels territoris amb més potencialitat de futur del sud d'Europa i puc confirmar-los que les expectatives d'ahir, ja són hui una realitat", ha emfatitzat.

En aquest sentit, ha explicat que l'arribada d'Indra al Districte Digital suposa una previsió de 500 treballadors, 60 ja en els pròxims mesos i 200 l'any 2019, mentre que Accenture compta amb una previsió de 2.000 professionals en els pròxims tres anys, 250 en els pròxims mesos.

Respecte a València, ha indicat que amb la Marina "ja sanejada per l'assumpció del deute", aquesta zona "pot ser un altre pol determinant de la nova economia" ja que "serà la seu del centre d'R+D en ciberseguretat de Telefónica i compta amb l'impuls de la plataforma València Tech City un acord social per a l'economia del coneixement".

A Castelló, ha agregat, "la innovació és, sobretot, el sector ceràmic punter i hui puc anunciar una notícia important: Hem aconseguit que en el Pla d'inversions a la xarxa d'Iberdrola s'incloguen les mesures necessàries per a la repotenciació. És a dir, l'energia serà més barata per a les nostres empreses i així, aquestes podran ser més competitives", ha emfatitzat.

Així mateix, ha avançat l'engegada d'una Estratègia per a l'Economia de la Intel·ligència Artificial, en col·laboració amb el sector social, empresarial, les universitats i els diferents instituts tecnològics, ja que ha explicat que en molt pocs anys aquest tipus de tecnologies "diferenciaran en el món a regions competitives de les quals han deixat de ser-ho".

OCUPACIÓ JUVENIL

D'altra banda, Puig ha posat en relleu la importància de combatre l'atur juvenil i, en aquest sentit, ha avançat una tercera convocatòria del pla 'Avalem Jove +' que beneficiarà unes 4.500 persones, després de l'experiència de les edicions passades que van permetre la contractació de 9.000 joves aturats.

"Hem passat d'estar per damunt de la mitjana d'Espanya en atur juvenil a estar per davall", ha valorat el cap del Consell.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento