Comunitat Valenciana

S'inicien les inspeccions de les vivendes afectades per l'incendi de Llutxent

  • Aquestes inspeccions "permeten obtindre un índex objectiu sobre el dany en cada immoble", expliquen.
  • Els resultats serviran com a base per a efectuar el repartiment d'ajudes "de manera sistemàtica i equitativa".
Urbanització Montepino i Montesol, Gandia, València, després de l'incendi
Urbanització Montepino i Montesol, Gandia, València, després de l'incendi
PEDRO ARMESTRE PARA GREENPEACE - Archivo
Urbanització Montepino i Montesol, Gandia, València, després de l'incendi

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha iniciat el dispositiu per a realitzar les avaluacions de les vivendes afectades per l'incendi declarat el passat 6 d'agost en el terme municipal de Llutxent.

D'aquesta manera, un equip tècnic coordinat pel director general de Vivenda, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rafael Briet, compost per més de 30 tècnics de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE), de l'Ajuntament de Gandia, dels col·legis professionals d'Arquitectes i Aparelladors i de la Universitat Politècnica de València estan realitzant les avaluacions de més de 220 vivendes de la zona afectada per l'incendi de Llutxent.

Segons ha explicat Briet en un comunicat, els tècnics encarregats de valorar l'afecció de l'incendi en les vivendes "estan contactant amb els propietaris a fi de fixar dia i hora per a realitzar les inspeccions oportunes".

Índex objectiu de danys

Des de la Direcció General de Vivenda s'estan utilitzant els procediments d'inspecció "específics per a catàstrofes que permeten obtindre un índex objectiu sobre el dany en cada immoble, de manera que podrà ser utilitzat com a base per a efectuar el repartiment d'ajudes de manera sistemàtica i equitativa".

Per a la posada en marxa d'aquest dispositiu, el director general de Vivenda ha mantingut un reunió prèvia de coordinació en l'Ajuntament de Gandia, el passat 27 d'agost, on van acudir representants de les conselleries involucrades, així com l'alcaldessa de la ciutat, Diana Morant.

Fruit d'aquesta reunió de coordinació, l'equip de tècnics s'ha reunit recentment en el Centre Social de Marxuquera amb el coordinador general de l'Urbanisme de Gandia, Vicent Mascarell, el president de la la Junta de Districte de Marxuquera, Xavier Ródenas, tècnics municipals i de la Generalitat i de l'Institut Valencià de l'Edificació. Des d'allí, una vegada assignades les vivendes a cada equip de treball, s'han començat a realitzar les corresponents inspeccions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento