Comunitat Valenciana

Mata veu el Debat de Política General com una "gran oportunitat" per a presentar "de primera mà" el projecte socialista

  • El síndic socialista en Les Corts, Manolo Mata, ha assenyalat que el

Debat de Política General, que comença aquest dimarts, és una "gran oportunitat" perquè els ciutadans escolten "de primera mà" i de "forma directa" la veu dels qui li representen, així com el balanç i les propostes de futur que farà el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Mata ha destacat la "importància" que la ciutadania escolte "de forma directa la veu dels qui li representen" en el debat de Política General, ja que si el parlament valencià és l'"eix" de la vida política, es tracta del debat "més important i transcendent" de tot l'any, segons han indicat els socialistes en un comunicat.

En aquest sentit, el síndic socialista ha apuntat que en un moment en el qual la "simplificació i la instantaneïtat" que volen "imposar" les xarxes socials, aquesta setmana els ciutadans tenen l'"oportunitat" d'escoltar "de primera mà" a Puig fer balanç i conéixer les seues propostes de futur per als valencians.

Així mateix, Mata ha ressenyat que és "molt interessant" poder contrastar els diferents models que proposen els partits, "des de la confrontació del PP d'Isabel Bonig fins a la recuperació de drets que està duent a terme el Botànic".

D'aquesta forma, ha celebrat que enguany podrà seguir-se el debat per la radiotelevisió pública de tots els valencians, À Punt, "després de cinc anys d'apagada informativa des que l'expresident Fabra decidira tancar Canal 9", i ha animat la ciutadania a seguir aquest debat pels mitjans de comunicació que donaran cobertura a aquesta cita clau per a la Comunitat Valenciana.

PERSONES "EN EL CENTRE" DE LES "PRIORITATS"

D'altra banda, ha assegurat que estan davant un govern que "compleix amb el que diu" i que durant aquests tres anys ha demostrat amb les seues polítiques que les persones estan "en el centre de les seues prioritats", al mateix temps que ha destacat l'"alt compliment" dels compromisos anunciats per Puig.

De la mateixa manera, el portaveu socialista ha apostat per continuar amb l'"èpica de la normalitat" que està impulsant el PSPV i el Consell de Ximo Puig. "Durant 20 anys, el PP ens va portar a una Comunitat hiperbòlica en la qual la realitat i la quotidianitat de les persones estaven al marge del discurs polític, ja que només els importaven els grans esdeveniments", ha denunciat.

En aquesta línia, Mata ha citat reptes aconseguits com l'escolarització dels xiquets de dos anys amb 14.432 places gratuïtes en més de 242 'escoletes' municipals; el Pla Edificant amb les millores de les infraestructures educatives; o la "forta aposta" per la creació d'ocupació que ha permès que l'atur a la Comunitat s'haja reduït en un 15,6 per cent, generant més de 100.000 llocs de treball.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento