Comunitat Valenciana

La Unió xifra en 7 milions d'euros els danys per la pedra en cultius de la Costera, Vall d'Albaida i Ribera

  • La Unió de Llauradors ha quantificat en uns set milions d'euros les pèrdues en els cultius per la pedra registrada a l'inici de setmana en les comarques valencianes de la Costera, la Vall d'Albaida i Ribera Alta i que han afectat unes 9.500 hectàrees.
Imatge d'arxiu d'una tempestat de pedra
Imatge d'arxiu d'una tempestat de pedra
LA UNIÓ - Archivo
Imatge d'arxiu d'una tempestat de pedra

L'organització agrària ha assegurat en un comunicat que demanarà les mateixes ajudes per als afectats que les que s'han sol·licitat en els sinistres ocorreguts en el que va d'any. Les tempestats amb pedra han afectat principalment el centre i sud-oest de les comarques de La Costera (sobretot Vallada, Canals, Montesa i la Font de la Figuera); de la Vall d'Albaida (Fontanars, Ontinyent, l'Olleria, Aielo de Malferit, Castelló de Rugat i la Pobla del Duc) i la Ribera Alta (Gavarda, Tous, Antella, Càrcer, Alberic i en la partida de la Garrofera a Alzira).

La superfície total afectada se situaria en al voltant de 9.470 hectàrees, de les quals 3.663 serien a la Costera, 5.107 a la Vall d'Albaida i 712 a la Ribera Alta. El 44 per cent correspondria a cítrics, el 32% a caqui, el 15% a vinya, el 6% a olivar i el 3% a ametler.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento