Comunitat Valenciana

El jutjat dóna deu dies de termini a Tona Català per a pagar la indemnització per insultar Luis Salom (PP)

  • El Jutjat penal número 13 de València ha concedit un termini de 10 dies a la periodista Tona Català, dona del president de les Corts, Enric Morera, per a pagar els 3.900 euros de multa i indemnització que li va imposar una altra instància judicial per insultar en una xarxa social a Luis Salom, assessor del PP en l'Ajuntament de la capital, amb les expressions "puto fatxa" i "maricón d'Espanya".

Aquest òrgan judicial ha dictat una interlocutòria de data 4 de setembre en el qual acorda executar la sentència del Jutjat penal número 4 que va condemnar la periodista, una vegada s'ha declarat ferma i demana que en 10 dies acredite el pagament íntegre de la responsabilitat civil o presente un compromís raonable i prudencial del pagament. En el cas de demanar eixe ajornament, se li concedeixen tres terminis mensuals, llevat que es demane un de major.

En un decret de la mateixa data, al que ha tingut accés Europa Press, el Jutjat dóna un termini de deu dies a Català per a realitzar l'abonament, amb la prevenció que en cas d'impagament es procedirà a la seua exacció per la via de constrenyiment i, en el supòsit d'insolvència sobre la multa, quedarà subjecta a la responsabilitat personal subsidiària d'un dia de privació de llibertat per cada dos quotes no satisfetes.

Català va ser condemnada per injúries greus amb publicitat en considerar provat que Salom és una persona pública no només per l'acompliment d'un càrrec públic sinó perquè amb anterioritat ja apareixia "amb certa freqüència" en els mitjans de comunicació per la seua "afinitat" amb polítics i càrrecs del PP i entén que si bé les paraules de la periodista no van contribuir "de manera significativa" a la imatge que l'assessor projectava de forma pública, sí es va veure afectat el seu honor.

EN FACEBOOK I AMB FOTO

La magistrada va considerar provat que Català va publicar al gener de 2016 en el seu mur de Facebook un missatge públic -en obert- en el qual adjuntava una foto de Salom amb un text en el qual incloïa, entre d'altres, les expressions "puto fatxa, maricón d'Espanya, adoptat per uns güelos de l'Opus".

Català va assegurar en la vista que es penedia del text, del que ja havia fet una rectificació i que ja ho havia dit en l'acte de conciliació. Així mateix, argumentava que estava "molt cansada" perquè Salom portava "tres anys arremetent contra la seua filla, que era menor d'edat, a través de les xarxes socials deia que era una 'guarra'".

La publicació va ser el mateix dia en què es va publicar una notícia sobre la investigació del presumpte blanqueig de diners del PP en el cas Taula, en el qual Salom figura com a investigat.

Per a la magistrada, les expressions escrites per Català i el sentit de tot el text en general és "clarament ofensiu" i constitueixen "clarament un atemptat contra l'honor" de Salom, al no contindre imputació de fets sinó juís de valor, amb un ànim difamatori "inherent" al seu ús.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento