Comunitat Valenciana

La Policia requisa els patinets elèctrics de lloguer a València després de la negativa de l'empresa a retirar-los

  • La Policia Local de València està procedint aquest dimecres a requisar els 200 patinets elèctrics de lloguer distribuïts per l'empresa Lime en la ciutat ja que la distribuïdora europea ha ordenat mantindre'ls malgrat el requeriment policial a la seua filial valenciana, que al principi havia accedit a retirar-los.
La policia retira els patinets elèctrics
La policia retira els patinets elèctrics
EUROPA PRESS
La policia retira els patinets elèctrics

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha explicat que la retirada va començar les 10:00 hores amb els nou patinets desplegats en el Passeig Marítim. A continuació, la Policia tenia previst procedir a la confiscació de les unitats desplegades pel centre de la ciutat, on hi ha un major nombre.

No obstant açò, l'empresa va canviar d'actitud a mitjan matí i va manar una furgoneta per a procedir a la retirada voluntària. No obstant açò, va haver-hi un "nou canvi de criteri" i el distribuïdor d'Europa va ordenar a la distribuïdora valenciana, situada a Paterna, que no procedisca a la retirada.

Per açò, els agents van continuar fent acta de sanció i van continuar amb la confiscació de les unitats situades en la plaça de la Reina. A continuació, seguiran requisant la resta de patinets desplegats per la ciutat gràcies a la localització GPS de la pròpia App de l'empresa. Les unitats intervingudes serà emmagatzemades en un espai habilitat en la Central.

La sanció imposada ascendeix a 750 euros per cada espai públic ocupat amb independència del nombre de patinets disposats en ell. Per açò, no serà fins a final del dia quan es conega l'import final de la multa. L'empresa haurà d'abonar la multa per a recuperar les unitats requisades.

Menguzzato ha explicat que aquesta sanció és per vulneració de l'article 12 de l'ordenança de domini públic, que exigeix que qualsevol empresa que vullga realitzar una activitat en la via pública compte amb una autorització municipal.

Sobre aquest tema, que ha comentat que pensaven "sincerament" que l'empresa anava a procedir a la retirada voluntària com és habitual amb les terrasses quan es produeix un requeriment policial ja que "poques vegades" es dóna una negativa.

Per açò, ha lamentat aquest canvi d'actitud de l'empresa a la qual

ha advertit que "està prenent decisions errònies si de veres volen implantar-se i comercialitzar aquest producte". "Aquesta actitud per descomptat no ajuda", ha observat. De fet, ha apuntat que hi ha locals que han estat més d'un any sense poder tindre terrassa per no complir voluntàriament l'orde de retirada.

En qualsevol cas, ha recalcat que la confiscació dels patinets "no és per voluntat d'anar contra aquesta empresa" sinó de fer complir la llei. Així, ha aclarit que l'Ajuntament està a favor de l'ús de patinets elèctrics a València perquè és un transport ecològic, però "no es pot permetre que hi haja empreses que es lucren de manera diferent a la resta" i "si ocupa les voreres, que són majoritàriament per als vianants" s'ha de pagar una taxa igual que la resta de l'empresariat.

En eixe sentit, ha recordat que la Policia s'ha comunicat en diverses ocasions tant amb l'empresa distribuïda que està a Paterna (València) com amb la seu social a Espanya que està a Barcelona per a explicar-los la situació.

ORDENANÇA DE MOBILITAT

Menguzzato ha explicat que en l'actualitat hi ha "una espècie de buit legal" sobre l'ús d'aquest mitjà ja que l'ordenança de mobilitat vigent a València data de 2010 quan no existien els patinets elèctrics.

Per açò, confia que "en breu" es dispose d'una ordenança nova que marque "les línies de funcionament" i regule el seu ús i la seua comercialització com fan l'ordenances de Madrid i Barcelona. Mentrestant, ha assenyalat que la policia no denuncia el conductor d'un patinet elèctric sempre que no pose en risc ni la seua seguretat ni la dels altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento