Comunitat Valenciana

Policies de paisà multaran amb 90€ els amos que no arrepleguen els excrements de les seues mascotes a Cullera

  • Agents de policia de paisà podran sancionar els propietaris de mascotes que no arrepleguen els excrements a la localitat valenciana de Cullera, segons ha informat l'Ajuntament, que ha subratllat que amb aquesta mesura pretén donar "un altre pas en la lluita" per a mantindre neta la via pública.
Cullera multarà amb 90? a qui no arreplegue els excrements de mascotes
Cullera multarà amb 90? a qui no arreplegue els excrements de mascotes
AYUNTAMIENTO CULLERA
Cullera multarà amb 90? a qui no arreplegue els excrements de mascotes

El consistori afirma, en un comunicat, que Delegació de Govern ha autoritzat que els policies puguen treballar de paisà a partir d'aquest mes de setembre per a controlar i sancionar tot aquell que no elimine dels carrers les deposicions dels seus gossos.

La iniciativa està coordinada entre les regidories de Medi Ambient, encapçalada per Hugo Font, i de la Policia Local, amb María José Terrades al capdavant. La sanció serà de 90 euros i busca sensibilitzar els amos dels gossos sobre la necessitat de mantindre els carrers nets".

L'obligatorietat d'arreplegar els excrements i depositar-los en les papereres vé contemplada en l'ordenança municipal, com a mesura higiènica ineludible, i afecta vies públiques, jardins i passejos i qualsevol lloc destinat a trànsit de vianants, recorden des de l'Ajuntament.

És l'última fase d'un conjunt d'iniciatives motivades per les queixes veïnals i en les quals l'Ajuntament ha estat treballant en els últims anys. Entre elles, la creació de zones habilitades perquè els gossos facen les seues necessitats, els coneguts com 'pipicanes', o la posada a la disposició dels veïns de papereres amb borses per als excrements de les mascotes.

"Els amos de les mascotes s'han de responsabilitzar d'elles" afirma Font, que afig que "des del consistori s'ha treballat per a oferir llocs d'esplai caní i brindar ferramentes que faciliten la retirada dels excrements".

Tot i la "visible" reducció d'aquest tipus de brutícia en algunes zones de la localitat gràcies a les anteriors iniciatives, s'ha considerat necessari complementar l'estratègia amb aquesta mesura sancionadora en busca de millors resultats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento