Comunitat Valenciana

Casa Caritat rep més de 200 sol·licituds per a matricular xiquets en les seues escoles infantils

  • Casa Caritat ha rebut més de 200 sol·licituds per a matricular xiquets en les seues escoles infantils, un servei educatiu totalment gratuït que segueix el programa formatiu de la Conselleria d'Educació i que, a més d'oferir un ensenyament als menors, presta atenció personalitzada a les famílies i treballa amb elles per a aconseguir la seua integració social i laboral.
Escoles infantils Casa Caridad
Escoles infantils Casa Caridad
CASA CARIDAD
Escoles infantils Casa Caridad

D'aquesta manera, "la volta al col·le" també arribarà el pròxim 10 de setembre per als 90 xiquets que acudeixen a aquests centres. Els menors, amb edats compreses entre 1 i 3 anys, començaran el curs en les aules que l'associació té en les seues seus de València i Torrent.

Igual que succeeix en altres serveis de Casa Caritat, aquests tres centres "són un observatori de la realitat social que viuen centenars de famílies i així ho reflecteixen les xifres de sol·licituds per al curs 2018-19", subratlla l'entitat solidària en un comunicat.

Tant les dos escoles de València com la de Torrent han mantingut el nombre de famílies desfavorides que han sol·licitat matricular els seus fills, bé per poder conservar la seua ocupació o per realitzar una cerca activa de treball mentre els xiquets es troben en el centre.

En concret, en el cas de Petxina s'han rebut un total de 71 sol·licituds per a les 18 places que ofereix (4 peticions per plaça lliure) i, en el cas de Benicalap han tingut 67 sol·licituds per a les 42 places amb les quals explica (dos sol·licituds per plaça), mentre que, en el cas de Torrent, hi ha hagut 65 sol·licituds per a cobrir 30 places escolars lliures (2 sol·licituds per plaça oferida). En total, 203 peticions de famílies, fet que posa de manifest de la necessitat d'oferir aquest recurs a les famílies en risc d'exclusió social.

CANVIA EL PERFIL DEL SOL·LICITANT

Segons detalla l'associació, el tradicional perfil de sol·licitant d'aquest servei -mare soltera amb fills al seu càrrec i en situació administrativa irregular- ha anat variant amb el pas dels anys. En l'actualitat, la majoria de les famílies interessades en les escoles són biparentals i, en el cas de ser immigrants, amb els seus permisos de residència en regla, majoritàriament.

Respecte a la seua situació econòmica i laboral, un 27% dels homes i dones no estan treballant ni tenen cap tipus d'ingressos i, aproximadament, la mitat d'elles explica només amb una nòmina.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento