Comunitat Valenciana

Les famílies valencianes són les que més gasten en la 'tornada al col·le'

  • Amb una mitjana de 1.027 euros, suposa el 3,8% de la seua despesa anual en la llar.
  • La factura superarà enguany els 887 milions en la Comunitat Valenciana.
VUELTA AL COLE
VUELTA AL COLE
ISTOCK
VUELTA AL COLE

Les famílies de la Comunitat Valenciana lideren la despesa de la 'tornada al col·le' en la qual es deixaran una mitjana de 1.027 euros, una xifra que representa el 3,8 per cent dels 27.227 euros que es gasta una llar a l'any, sent la regió on l'impacte de l'inici escolar serà major per als comptes domèstics.

Així es desprèn d'una anàlisi de la web de l'estalvi Kelisto.es, que calcula que els costos del retorn a les aules generaran enguany una factura que superarà els 887 milions en la Comunitat.

En el conjunt nacional, la tornada al col·le costarà a les famílies espanyoles 869 euros de mitjana, la qual cosa suposa quasi un 3% dels 29.188,19 euros que gasta una llar a l'any.

Ara bé, l'impacte del retorn a les aules serà molt diferent en funció del tipus de centre al que s'incorporen els alumnes. Així, en el cas dels col·legis públics la factura representarà quasi el 2% del total (580 euros) i en els privats, el 2,8% (812 euros).

Increment respecte a fa una dècada

Pel que fa al curs anterior, la despesa mitjana vinculada a la tornada a les aules s'ha mantingut pràcticament estable, doncs només ha augmentat un 1,2%, en passar de 859 a 869 euros.

En canvi, si es compara la situació actual amb el que ocorria fa una dècada, l'increment ha sigut considerable, atès que els costos de l'inici escolar han crescut un 5,4% (de 825 a 869 euros) des de 2008.

Aquesta xifra contrasta amb la de l'evolució de les despeses per llar, molt minvada en els últims anys com a conseqüència, entre altres factors, de la crisi econòmica, que ha provocat que el pressupost familiar haja caigut un 8,7% de mitjana, en passar de 31.953 euros a 29.188,19 euros.

"Els pares desemborsaran enguany una mitjana de 869 euros per a equipar als seus fills amb tot el necessari per a la tornada a les aules, des de llibres fins a roba, passant per articles de papereria o material esportiu. En total, aquests costos generaran una factura que superarà els 7.000 milions d'euros (7.443,2 milions) a nivell nacional", explica la redactora cap de Kelisto.es, Estefanía González.

Comprar les ofertes

En la seua opinió, "en un context en el qual el 9,3% de les llars assegura arribar a final de mes amb molta dificultat i un 37,3% no té capacitat per a afrontar despeses imprevistes, resulta essencial comparar les diferents ofertes que hi ha en el mercat per a retallar la despesa final que es destinarà a la tornada al col·le".

L'evolució dels costos de la tornada al col·le també ha registrat importants contrastos en funció del tipus de centre triat. Durant l'última dècada, la despesa dels alumnes que acudeixen a centres públics ha augmentat un 9,9%, en passar de 528 euros en 2008 a 580 euros en l'actualitat.

En canvi, la factura s'ha reduït notablement en els centres privats, on el cost per escolar ha caigut un 30,3% en passar d'1.164 euros en 2008 a 812 euros a dia de hui.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento