Comunitat Valenciana

El PP creu que a Puig li han fet "l'estafa del tocomocho" en el CPFF

  • "Ha sigut capaç no solament d'enganyar als valencians, sinó també als seus socis de govern", diu Rubén Ibáñez.
  • Considera que “és socialista abans que president i s'ha oblidat molt ràpid del relat del finançament".
Rubén Ibáñez
Rubén Ibáñez
GRUPO PARLAMENTARIO PP - Archivo
Rubén Ibáñez

El portaveu d'Economia del grup popular en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha afirmat aquest dijous en relació al vot favorable de la Generalitat al sostre de dèficit en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que al president, Ximo Puig, "li han fet l'estafa del tocomocho, ja que pensava que tenia un bitllet premiat i realment no ha aconseguit res".

En declaracions als mitjans, Ibáñez ha criticat que Puig "traga pit d'uns supòsits 850 milions d'euros que són absolutament inexistents" primer "perquè 220 d'ells corresponen a més deute, no és diners líquids" i precisament el cap del Consell "va dir que el deute era inadmissible i ara li sembla estupend poder-se endeutar més, però del que no parla és del cost que va a tenir aqueix deute perquè cal pagar-lo i amb interessos".

Ha criticat també que Puig "diga que va a rebre 250 milions d'euros per l'IVA" però no explique que "els va a rebre la Comunitat Valenciana i la resta de comunitats autònomes, perquè el Govern de Sánchez va confiscar un mes d'IVA a totes" i "són diners que ens corresponien".

Ibáñez també s'ha referit al Consorci València 2007 i ha criticat que "traga pit en dir que l'Estat va a pagar 350 milions d'euros del deute de la Marina perquè des de 2011 és l'Estat el que ha pagat tots els venciments de deute del consorci". "La Generalitat no ha pagat ni un, però a més del consorci es deuen altres quantitats a bancs i a l'autoritat portuària i d'això no s'ha parlat", ha afegit.

Per això, considera que la posició del cap del Consell és "la demostració d'un exercici de trilerisme polític" i "ha sigut capaç no solament d'enganyar als valencians, sinó també als seus socis de govern".

Finançament autonòmic

"Puig ens ha enganyat a tots. Ha venut amb 23 diputats a la Comunitat Valenciana al Govern de Sánchez. És molt perillós perquè ni està autoritzat per Les Corts ni legitimat per a vendre a la Comunitat a canvi de res. Ha demostrat que és submís davant Pedro Sánchez, que és socialista abans que president de tots els valencians i que per descomptat s'ha oblidat molt ràpid del relat del finançament autonòmic", ha agregat.

Així, Ibáñez ha recordat que des que Sánchez és president del Govern s'han celebrat dos CPFF "i no s'ha parlat ni una sola vegada del canvi de model de finançament". "Hui Puig els diu als valencians que solament els pot oferir més deute i més dèficit i no és el que els valencians necessiten".

Puig hauria de “jubilar-se”

"Amb Sánchez Puig inicia una nova etapa on abandona la reivindicació i comença la submissió i hauria de jubilar-se i seguir permanentment de vacances i deixar pas a algú que sàpiga negociar amb l'Estat de debò i no enganyar a força de trilerisme polític amb suposats assoliments que no ho són", ha incidit.

El portaveu d'Economia 'popular' ha criticat que Puig "es conforme amb el que han donat, que és res" i ha agregat que "se li suposava expert en aquesta matèria i capaç de defensar els interessos dels valencians, però quan es canvia el vot a canvi de res és que a un li han pres el pèl".

"A Puig el que ha passat en el CPFF li sembla estupend però és perjudicial per als valencians, com ocorre sempre que ha governat el PSOE a Espanya", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento