Comunitat Valenciana

Igualtat supera les 70.000 persones ateses per la Llei de Dependència

  • La llista d'espera s'ha reduït en 24.967 persones des de l’inici de la legislatura.
  • Des de gener d'enguany s'han realitzat 18.475 valoracions, 2.776 d'elles durant l'últim mes.
Imagen de archivo de una persona dependiente
Imagen de archivo de una persona dependiente
QUIRONSALUD - Archivo
Imagen de archivo de una persona dependiente

El sistema d'atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana ha superat per primera vegada des de l'aprovació de la llei la xifra de 70.000 persones ateses a través d'algun servei o prestació econòmica, fins a aconseguir les 70.343, segons es desprén de l'informe mensual de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Durant el passat mes de juliol es van tramitar un total de 1.667 expedients, una dada que si es comptabilitza des de l'inici de legislatura aconsegueix un total de 52.128 persones els expedients de les quals han sigut tramitats dins del sistema d'atenció a la dependència.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, aquesta "agilitació" en la resolució d'expedients i en la incorporació de nous beneficiaris al sistema respon al pla d'impuls dissenyat per la Conselleria amb l'objectiu de reduir el nombre d'afectats pendents d'atendre que hi havia a l'inici de la legislatura, i que aconseguia les 45.000 persones. Des de llavors, la llista d'espera s'ha reduït en 24.967 persones.

Respecte al nombre de sol·licituds presentades, des de principis d'any s'han registrat 13.890 noves sol·licituds, 2.480 en el mes de juliol. El nou sistema de valoracions implantat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha permés incrementar "de forma constant i progressiva" el nombre, de manera que des de gener d'enguany s'han realitzat 18.475 valoracions, 2.776 d'elles durant l'últim mes.

Cost de les ajudes

Respecte al cost de les prestacions econòmiques, la Conselleria ha abonat en el que va d'any un total de 153,3 milions d'euros en concepte de nòmines ordinàries mensuals, endarreriments i retroactivitat. L'import de la nòmina de juliol ascendeix a 23,4 milions.

A València, el nombre de persones ateses en la província ascendeix a 40.183. Des de gener s'han presentat en la província 7.276 noves sol·licituds, 1.322 al juliol. Així mateix, en el que va d'any s'han realitzat 11.634 valoracions, 1.420 d'elles el passat mes.

Les persones en situació de dependència incloses en el sistema reben atenció especialitzada a través de serveis residencials o de dia o una prestació econòmica per cuidador de l'entorn familiar, tal com el sol·licitant i la seua família i el treballador social acorden com a millor recurs per a la situació personal del demandant.

En el cas de Castelló, el sistema atén actualment a 8.023 persones. Des de l'inici de la legislatura la llista d'espera s'ha reduït en 3.249 afectats en la província. Respecte al nombre de sol·licituds presentades, des de principis d'enguany s'han registrat 2.155 noves, 342 durant el mes de juliol. Des de gener s'han realitzat 1.945 valoracions en tota la província de Castelló, 292 d'elles en l'últim mes.

A Alacant, el sistema atén actualment a 22.037 persones de la província, on s'ha reduït la llista d'espera per a ser atesos en 8.556 afectats. Respecte al nombre de sol·licituds presentades en la província, des de principis d'enguany s'han registrat 4.459 noves, 760 durant el mes de juliol. Des de gener s'han realitzat 4.896 valoracions en tota la província d'Alacant, 1.064 d'elles en l'últim mes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento