Comunitat Valenciana

Prop de cent persones, dos mitjans aeris i 24 vehicles treballen sota la pluja per a controlar el foc

  • La pluja "contribueix de manera positiva a les tasques d'extinció”, segons el 112.
  • S’han registrat 19,8 litres per metre quadrat a la zona entre les 7 i les 10 hores.
Incendio en Llutxent
Incendio en Llutxent
CONSORCIO PROVINCIAL DE BOMBEROS
Incendio en Llutxent

Al voltant d'un centenar de persones, dos mitjans aeris i 24 vehicles treballen aquest divendres per a controlar l'incendi declarat dilluns passat en la localitat valenciana de Llutxent i que ha calcinat més de 3.000 hectàrees de set termes municipals, en un matí en la qual la pluja "contribueix de manera positiva a les tasques d'extinció", segons ha informat el 112.

Després que durant el matí s'haja desmobilitzat a la Unitat Militar d'Emergències (UME) -que ha dut a terme un replegament escalonat de les seues bases- i les Brigades de Reforç d'Incendis Forestals (BRIFF), continuen els treballs aeris per a donar per controlat l'incendi (està estabilitzat), on treballen prop d'un centenar de persones, segons dades del Consorci Provincial de Bombers de València.

Als efectius del Consorci, Divalterra i bombers forestals de la Generalitat se'ls sumen en aquestes labors 24 vehicles i dos mitjans aeris de la Generalitat. La nit ha sigut tranquil·la, sense cap reproducció, segons ha assenyalat el Consorci, que espera donar per controlat el foc.

Els treballs s'emmarquen en un matí de pluja amb intensitat entre feble i moderada que ha deixat, entre les 7 i 10 hores fins a 19,8 litres per metre quadrat en l'estació de Barx, segons ha indicat l'Agència Estatal de Meteorologia.

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha agraït el reconeixement per part els Ajuntaments de les localitats afectades per l'incendi als serveis d'emergència que han treballat per al seu control.

"Després de quatre intenses jornades, per a nosaltres és un premi que els alcaldes ens agraïren el nostre treball. Malgrat la tragèdia i tensió que suposa sempre un incendi com a aquest, hem de recordar que la nostra màxima prioritat sempre és salvaguardar les vides de les persones. Ho hem aconseguit a pesar que hem de lamentar els terribles danys materials i mediambientals provocats", ha destacat en un comunicat el president del Consorci, Josep Bort.

"Som nosaltres qui hem d'agrair l'alt grau de civisme i empatia que hem rebut els serveis d'emergència per part de les institucions i la ciutadania. No és fàcil fer-se entendre per persones que han d'abandonar els seus habitatges o que veuen com s'està perdent el seu entorn natural. Ens ha sorprés positivament", ha apuntat Bort.

Fora de torn

El president del Consorci també ha agraït la professionalitat de tots els mitjans intervinents, "no tots visibles però sí necessaris" i la disponibilitat de nombrosos bombers del Consorci "que estaven fóra de torn o fins i tot de vacances estivals i no han dubtat a mobilitzar-se davant la magnitud de l'emergència".

El telèfon d'emergències 112 Comunitat Valenciana ha rebut des que es va declarar el dilluns l'incendi fins a aquest divendres un total de 670 telefonades. Solament el dimecres, amb el desallotjament de Pinet i urbanitzacions, la xifra va arribar a les 200.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento