Comunitat Valenciana

El Patronat i l'AVL reediten la guia del Misteri d'Elx en valencià

  • Aquesta versió incorpora un glossari final amb els conceptes relacionats amb la 'Festa' d'ús tradicional.
  • La proposta s’emmarca en les iniciatives de l’Any dels Misteris Assumpcionistes d’Elx, València i Castelló.
  • Els 5.000 exemplars seran repartits a tots aquells espectadors que la demanen gratuïtament.
Portada de la guía en valencià de la Festa d'Elx
Portada de la guía en valencià de la Festa d'Elx
PATRONAT DEL MISTERI D'ELX
Portada de la guía en valencià de la Festa d'Elx

El Patronat del Misteri d'Elx i la Acadèmia Valenciana de la Llengua oferiran als espectadors de la 'Festa' d'Elx (Alacant) una versió en valencià de la guia del Misteri d'Elx.

Segons ha informat el Patronat, es tracta d'una reedició, finançada per les dues institucions dins del marc del Any dels Misteris Assumpcionistes d'Elx, València i Castelló, i supleix la falta d'una versió en valencià després que l'edició anterior s'esgotara.

Aquesta guia difereix en algun punt respecte de la versió en espanyol, ja que incorpora un glossari final amb els conceptes relacionats amb la 'Festa' d'ús tradicional en valencià a Elx, com 'animeta', 'recèlica', 'mascareta', entre uns altres. Conceptes que, a més, apareixen definits amb criteris lexicogràfics.

"Cal afegir que aquesta publicació és una de les primeres a incorporar les modificacions ortogràfiques aprovades recentment quant a accentuació per part de la institució normativa de la Generalitat", segons expliquen. En total, s'han editat 5.000 exemplars, que seran repartits a tots aquells espectadors que la demanen gratuïtament per a commemorar l’Any dels Misteris Assumpcionistes.

Segle d’Or de les lletres valencianes

Al llarg de 2018 es pretén difondre els valors de l'antic teatre medieval desenvolupat durant els Segle d'Or de les lletres valencianes, el segle XV, posant l'èmfasi en un gènere que compta amb l'única pervivència en tota Europa, motiu pel qual va ser declarat Patrimoni de la Humanitat el Misteri d'Elx.

A més, durant les representacions també es repartirà un vocabulari visual publicat per la Acadèmia Valenciana de la Llengua per a recuperar la terminologia específica de la representació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento