Comunitat Valenciana

Els veïns de Pinet, La Drova i l'Ermita de Marxuquera tornen a les seues cases

  • Els habitants de les urbanitzacions de Montepino, Montesol i Las Cumbres no van a poder accedir encara.
  • "Hi ha total normalitat en els hotels així com en la platja de Gandia", ha dit l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant.
Incendio Llutxent
Incendio Llutxent
GVA
Incendio Llutxent

La millora de la situació de l'incendi de Llutxent, ja estabilitzat, permetrà que les famílies desallotjades puguen tornar a aquelles urbanitzacions que els responsables de l'extinció del foc han considerat més segures: La Drova (l'accés de la qual ha de ser per la carretera de Simat, no per la de Gandia, que roman bloquejada en un tram extens) i la zona de l'Ermita de Marxuquera, al no haver sigut afectada per les flames. Els veïns del municipi de Pinet també podran tornar a les seues cases, segons ha informat el consistori gandià.

No obstant açò, els habitants de les urbanitzacions de Montepino, Montesol i Las Cumbres, també a Gandia, encara no van a poder accedir als habitatges a causa que aquesta és la zona més afectada pel foc. En Marxuquera, des del camp de futbol i de la rotonda que dóna al camí Pinet en direcció cap a la Drova, romandrà la carretera tallada i s'impedirà el pas. D'aqueixos límits cap avall, els veïns sí poden tornar a les seues cases.

Així ho ha donat a conèixer l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, després de finalitzar la reunió en el lloc de comandament instal·lat a Llutxent i després de mantenir una reunió específica sobre Gandia amb bombers, la Delegació del Govern i Emergències.

Montepino, Montesol i Las Cumbres, a partir d'aquest moment, es permetrà l'entrada de tècnics municipals, acompanyats per bombers, per a avaluar sobre el terreny els danys de cada casa, però seguirà estant la carretera tancada per als residents perquè, segons Emergències, en aquesta zona encara hi ha "perill real" derivat de les causes de l'incendi (despreniments, cables elèctrics, pedres en accessos o per cases que seran declarades en ruïnes).

Atenció als veïns

Per als veïns d'aquestes tres urbanitzacions, l'Ajuntament de Gandia ha habilitat en la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós un espai per a atendre'ls i en el qual, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, es tramitarà la cerca d'un habitatge "de manera urgent" per a aquells que no tenen una segona llar, tal com va anunciar ahir el president del Consell, Ximo Puig.

"Conforme es vaja tenint la informació sobre l'estat de les cases, l'Ajuntament l'anirà comunicant als propietaris. Allí s'arbitrarà la fórmula per a acompanyar-los als seus habitatges sempre que no hi haja perill", ha apuntat Diana Morant. D'aquesta manera, tant en la Casa de la Cultura com en l’Espai Baladre i a peu de muntanya, hi haurà punts d'atenció de l'Ajuntament de Gandia i de Creu Roja per a resoldre tots els dubtes que sorgisquen.

Tal com ha recordat la vicealcaldessa Lorena Milvaques, en aquests punts també hi haurà assessorament, atenció psicològica i un agent de la Policia Local. Així mateix, es manté l'oficina d'informació situada en la planta baixa de l'Ajuntament de Gandia. A través del whatsapp 673312040 els afectats també poden obtenir informació.

Missatge de tranquil·litat als turistes

L'incendi, que va començar el dilluns a Llutxent, ha afectat una superfície de 3.000 hectàrees, 1.000 d'elles del terme municipal de Gandia. Així mateix, després de detectar que hi ha hagut turistes que han cancel·lat les seues reserves en hotels arran de l'incendi, l'alcaldessa ha volgut llançar un "missatge de tranquil·litat". "Hi ha total normalitat en els hotels així com en la platja de Gandia", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento