Comunitat Valenciana

El sector turístic valencià ha de millorar la seua accessibilitat, segons l'ONCE

  • L’entitat ha detectat "una gran disparitat" entre el que considera accessible la indústria i les “necessitats reals”.
Catedral de València, entrada, puerta, iglesia, turismo, valenciana
Catedral de València, entrada, puerta, iglesia, turismo, valenciana
GVA
Catedral de València, entrada, puerta, iglesia, turismo, valenciana

El sector turístic valencià ha de millorar la seua accessibilitat perquè els turistes amb discapacitat gaudisquen plenament de tots els productes, béns i serveis oferits, segons un estudi realitzat per l'Observatori d'Accessibilitat Universal del Turisme a Espanya de Fundació ONCE.

L'informe analitza vuit destinacions turístiques de la Comunitat en els quals existeix una oferta de 574 hotels, 5.764 restaurants, 25 oficines de turisme, i 66 platges, segons ha informat l'entitat.

Així, s'ha estudiat la informació que ofereixen aquests establiments i després s'ha dut a terme una avaluació 'in situ' d'un percentatge significativament rellevant d'ells.

D'aquesta manera, dels 574 hotels dels quals s'ha obtingut informació hi havia 194 que afirmaven ser "aptes per a cadires de rodes", i 39 d'ells asseguraven tenir una "habitació accessible".

A més, dels 45 hotels valencians que deien ser accessibles i que van rebre la visita dels tècnics, solament el 13% comptava amb recepcions que compliren amb les característiques d'accessibilitat, mentre que el 4% comptava amb personal adequadament format per a atendre a les persones amb discapacitat, i el 64% disposava d'habitacions adaptades.

Per aquest motiu, el director d'Accessibilitat Universal i Innovació de Fundació ONCE, Jesús Hernández, ha incidit que l’"accessibilitat i el disseny per a tots és el principal repte al que ha de fer front el sector" ja que, d'acord amb les dades, s'ha constat que existeix "una gran disparitat" entre el que es considera accessible per part de la indústria i "les necessitats reals que tenen les persones amb discapacitat"

Conclusions

D'altra banda, l'estudi desvetla que els turistes amb discapacitat gasten 813,65 euros de mitjana per persona en els seus últims viatges realitzats, enfront dels 637,60 euros que desemborsen els viatgers sense necessitats especials, la qual cosa suposa un 30% més.

Sobre aquest tema, el director d'Accessibilitat Universal de Fundació ONCE ha indicat que les empreses i proveïdors associen la inversió d'accessibilitat amb solucions dedicades exclusivament a persones amb discapacitat, encara que "beneficien a tota la població" i aquesta circumstància provoca que "no perceben la demanda real que existeix".

Per tant, ha remarcat que "ha d'haver-hi un impuls del disseny per a tots tant per part del sector públic com del privat per a poder guanyar quota de mercat, entenent l'accessibilitat com un avantatge competitiu i diferencial de qualitat enfront d'altres destinacions turístiques", ha resolt Jesús Hernández.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento