Comunitat Valenciana

Puig elogia la professionalitat dels efectius de Llutxent, un incendi "molt difícil"

  • L’accessibilitat està complicant l’extinció del foc, que ja ha afectat quasi 1.500 hectàrees.
  • Segons el president, encara que el treball aeri està sent "exitós", les dimensions del foc són molt grans.
  • No es preveuen nous desallotjaments després de les 2.500 persones que van haver de fer-ho el dilluns.
Inendio en Llutxent
Inendio en Llutxent
CONSORCIO PROVINCIAL DE BOMBEROS
Inendio en Llutxent

El president de la Generalitat Valenciana, XimoPuig, ha elogiat la professionalitat dels efectius que treballen des d'aquest dilluns per a controlar l'incendi declarat en el terme municipal de Llutxent (València), en condicions "molt difícils" per la complicada accessibilitat a la zona i una meteorologia amb un dia de molta calor i pendents del vent.

Així ho ha indicat als mitjans de comunicació en la seua visita al lloc de comandament avançat de l'incendi, on ha fet un "reconeixement públic" a totes les persones dels diferents cossos de seguretat que han estat treballant en condicions "molt difícils" tota la nit i segueixen fent-ho.

De fet, segons el 'president', l'incendi està encara en un moment "molt difícil", especialment per la parteix nord, encara que confia que en les pròximes hores es puga vèncer al foc, que ha afectat a quasi 1.500 hectàrees. "Estem en un moment de gran dificultat", ha admés, per ser una zona de "molt difícil accés", i encara que el treball aeri està sent "exitós", les dimensions del foc són molt grans.

No obstant açò, ha afirmat que tenen tota la confiança en totes les persones que dirigeixen l'operatiu, en els tècnics i la seua professionalitat, i confien que en les "pròximes hores" puga haver-hi notícies més positives. Aquesta mateixa idea li han traslladat els operaris d'extinció, que li han comunicat la dificultat per la complicada accessibilitat del paratge, si bé estan disposant els efectius en la zona nord per a tractar de frenar-ho.

Puig ha recalcat la importància dels condicionants meteorològics i la capacitat de resposta, que segons ha dit, es reflecteix en el fet que aquest dilluns es registraren fins a onze incendis, molts dels quals "hagueren pogut ser tan perillosos com a aquest", encara que es va aconseguir frenar-los per la resposta "ràpida" i la capacitat d'operar dels diferents serveis.

“Sabíem que anava a ser així aquest estiu"

No obstant açò, ha posat l'accent que açò "no passa sempre, no pot passar sempre". "Estem en una dificultat que sabíem que anava a ser així aquest estiu", ha admés. Per a Puig, en aquests moments el més important és la seguretat de les persones implicades, els que treballen com aquells que resideixen en la zona, encara que ha dit que no es preveu nous desallotjaments després de les 2.500 persones que es van haver de realitzar aquest dilluns, en la zona de la Drova i dues urbanitzacions.

"La seguretat de les persones que treballen i les que estan en els seus habitatges és el fonamental. És molt dolorós abandonar les cases però el més important és la vida, que no hi ha possibilitat de retrobar-la", ha manifestat, per a afegir que "desgraciadament" les muntanyes mediterrànies "han patit històricament i patiran" incendis, i el que s'ha de fer és unir esforços per a mitigar-los, però la naturalesa és "capaç de reinventar-se i la vida humana no".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento