Comunitat Valenciana

Mercadona substitueix les bosses de plàstic per altres reciclables o de paper

  • Ho fa en 66 botigues però l'objectiu és aconseguir la substitució total al llarg de l'any 2019.
  • Estan disponibles en supermercats de València, Barcelona, Biscaia, Illes Balears i Cantàbria.
Mercadona sustituye las bolsas de plástico por otras reciclables o de papel en 66 tiendas
Mercadona sustituye las bolsas de plástico por otras reciclables o de papel en 66 tiendas
MERCADONA
Mercadona sustituye las bolsas de plástico por otras reciclables o de papel en 66 tiendas

Mercadona amplia a 66 tendes la possibilitat que els seus clients puguen portar-se la compra en bosses de paper o de plàstic reciclat. Amb aquesta mesura, que la companyia té previst anar implantant en els seus supermercats fins a la total substitució al llarg de 2019, es continua impulsant el laboratori de proves que va iniciar el passat mes de maig per a fomentar la reutilització de les borses, i del plàstic reciclat, afavorint els principis de l'Economia Circular.

Així, se busca eliminar les bosses de plàstic grans i xicotetes mentre s'introdueixen com a alternativa les de paper i unes noves reutilitzables elaborades amb plàstic reciclat en un 50-70%, tal com s'indica en les pròpies borses. A més d'aquests nous tipus de borses, que tenen un cost de 10 cèntims en tots dos casos, la companyia manté com a alternativa reutilitzable la seua cistella de ràfia (50 cèntims), que des de la seua incorporació ha contribuït a reduir el consum.

En aquesta segona fase de proves, aquestes borses estan disponibles en 66 supermercats distribuïts en les províncies de València, Barcelona, Biscaia, així com en la totalitat de les tendes d'Illes Balears i Cantàbria.

Amb aquesta mesura, Mercadona reforça la seua aposta per la sostenibilitat, compromís que li va portar en 2011 a ser la primera empresa del seu sector a introduir iniciatives per a reduir la utilització de les borses de plàstics d'un sol ús, i un any abans, en 2010, a convertir-se en pionera en el reciclat de plàstic amb projectes com l'abordat conjuntament amb l’interproveïdor SPBerner per a incorporar una nova línia de parament (poals, llibrells, pals de granera i fregones), fabricada amb el plàstic recuperat dels hivernacles.

Pla de Responsabilitat Social

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és "retornar part de quant rep d'ella". Amb dita objectiva es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

Com a part d'aquesta política Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire en les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals en les seues tendes.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a açò, Mercadona compta amb un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca conjuntament amb els interproveïdors la conversió dels residus en nous recursos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento