Comunitat Valenciana

Les visites d'estrangers la Comunitat Valenciana creixen al juliol un 5,7%

  • La despesa augmenta un 7,4%, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística.
  • Colomer espera que aquest estiu s'aconseguisquen els 4,4 milions de visitants.
Turistas en las actividades de la Ciudad de las Artes y las Ciencias de València
Turistas en las actividades de la Ciudad de las Artes y las Ciencias de València
GVA - Archivo
Turistas en las actividades de la Ciudad de las Artes y las Ciencias de València

El turisme internacional ha crescut un 5,7% al juliol de 2018, mentre que la despesa ha pujat un 7,4%, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) difosos aquest dijous pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha indicat que s'espera que aquest estiu s'aconseguisquen els 4,4 milions de visitants i s'estima un augment del 3,3% de la despesa.

Colomer, que ha presentat el Dia Mundial de la Paella, al costat de la tinent d'alcalde i regidora de Turisme de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, preguntat per les dades de turisme de juliol i les previsions per al mes d'agost ha indicat que s'ha constatat un funcionament "semblat al de l'any anterior", amb un 86% d'ocupació, on el mercat britànic ha decrescut un 2% segons les primeres dades, mentre que l'italià, belga i francés "creix d'una manera considerable".

Respecte a les previsions per al mes d'agost, el secretari autonòmic ha apuntat a un 82% d'ocupació, encara que ha assenyalat la "tendència dels turistes de tardar més a l'hora de reservar" pel que aquesta xifra podria augmentar.

"València: destinació urbana sostenible"

Per la seua banda, Gómez ha afirmat que la ciutat de València s'està consolidant com una destinació urbana "sostenible, desestacionalitzat i rendible". Segons la tinent d'alcalde, el 2017 va ser un any "molt bo" per al turisme, però el 2018 "serà millor".

Segons les dades oficials de l'INE, s'ha registrat un creixement en les pernoctacions del 5% respecte a l'any anterior, amb un "increment molt important" de les pernoctacions dels visitants estrangers que han pujat un 10,7%. "Xifra fantàstica perquè va en la línia marcada de fer de València una destinació urbana reconeguda internacionalment", ha informat.

Segons ha subratllat Gómez, el mercat alemany ha tingut un "especial impacte" amb un creixement del 17,9% , Regne Unit un 22%, Holanda un 17% i França un 8%, respecte al 2017.

Gómez ha anunciat que des de l'Ajuntament de València han fet una estimació amb dades pròpies, on l'ocupació en el mes de juliol en la ciutat aconseguiria el 84%. "Un augment respecte al 2017, que estava en el 79%", ha afirmat.

Objectiu: desestacionalitzar

Colomer ha anunciat que els reptes fonamentals del sector són desestacionalitzar i incrementar la rendibilitat del negoci turístic perquè "la indústria de la Comunitat Valenciana siga sostenible" i aconseguir així "consolidar les plantilles i dignificar l'ofici del sector".

A més, ha destacat la diversificació de productes per a les vivències turístiques i la importància que la Comunitat "guanye posicionament en el sector de la demanda, més enllà del sol i platja" que ha sigut "una icona magnífica que ens ha caracteritzat durant molt temps".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento