Comunitat Valenciana

Bonig demana a Educació que aclarisca la implantació de la religió islàmica i veu "xocants els atacs" a la catòlica

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha exigit aquest dimarts a la Conselleria d'Educació que aclarisca la distribució de la implantació de la religió islàmica en determinats col·legis perquè "crida l'atenció de per què es trien les zones castellà parlants i no altres" i sobre aquest tema veu "xocants" els "atacs" a la religió catòlica en els espais públics quan "es tenen altres consideracions amb altres religions".
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig
Europa Press
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig

Bonig s'ha referit així preguntada per la concentració convocada aquest dimarts a Altura (Castelló) contra la implantació en un col·legi de la localitat de religió islàmica. Sobre aquest tema, ha mantingut que el PPCV "no dóna el seu suport" a aquesta protesta "ni deixa de donar-ho" perquè "la gent en el lliure exercici de la seua llibertat assistirà o no".

No obstant açò, ha apuntat que a Espanya s'imparteix la religió catòlica perquè "així vé recollit" en els acords amb la Santa Seu i ha demanat que "s'indique en quin acord" està l'ensenyament de la religió islàmica i "si cal donar-ho".

Bonig ha mantingut que en "l'exercici de la llibertat no tenen cap problema". No obstant açò, els pareix "xocant" els "afronts" de l'esquerra i dels partits que sustenten tant el Govern d'Espanya com de la Comunitat Valenciana "contra l'ensenyament de la religió catòlica dins dels espais públics". De fet, ha qüestionat que "s'està proposant una plataforma d'una escola pública i laica i no obstant açò es tinguen altres consideracions amb altres religions".

Sobre aquest tema, ha apuntat que si l'ensenyament de la religió islàmica "se sustenta en una demanda i en uns acords internacionals" els pareix "perfecte" però "també volem reciprocitat i no aquests atacs a la religió catòlica i a la llibertat religiosa".

En eixe sentit, ha recalcat que "la realitat religiosa d'Espanya és la que és i es basa en uns acords amb la Santa Seu" i en eixe sentit ha explicat que el PP és "partidari de donar una formació religiosa perquè és "tan important com la formació d'idiomes", però que "estiga sustentada en acords".

"Demanem igualtat per a tothom, però una altra cosa és com s'haja dissenyat aquesta distribució, en quins col·legis o en quines zones perquè crida l'atenció que no s'haja negociat ni parlat i volem informació de per què es trien les zones castellà parlants i no es trien unes altres", ha apuntat.

En qualsevol cas, ha confiat que la Conselleria d'Educació donarà informació "de tot aquest procés". "La llibertat religiosa és fonamental, el respecte a totes les religions, inclosa la catòlica que és l'única, malgrat que l'Estat és aconfessional, que té un reflex directe en la Constitució espanyola perquè Espanya té una realitat i es basa en uns acords firmats amb la Santa Seu que cal respectar", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento