Comunitat Valenciana

Aprovat el calendari laboral de 2019 de la Comunitat amb Sant Joan com a festiu

  • El Consell canviarà la festivitat autonòmica del Dijous Sant al dia gran de les festes del foc.
  • La Generalitat ha pres com a criteri bàsic "el respecte a les festes que major tradició tenen”.
Imagen de Foguera (archivo)
Imagen de Foguera (archivo)
Europa Press - Archivo
Imagen de Foguera (archivo)

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret pel qual es determina el calendari laboral d'aplicació en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana per a l'any 2019 i que contempla un total de 14 dies festius -entre ells el 24 de juny, Sant Joan,- de caràcter no recuperable, dels quals dos seran festa de caràcter local a establir pels ajuntaments.

D'aquesta manera, les jornades festives seran l'1 de gener, 19 de març, 19 i 22 d'abril, 1 de maig, 24 de juny, 15 d'agost, 9 i 12 d'octubre, 1 de novembre i 6 i 25 de desembre.

Per a la determinació de les festes laborals de l'any 2019, el Consell ha pres com a criteri bàsic "el respecte a les festes que major tradició tenen en el conjunt de la nostra Comunitat, afavorint, així mateix, que el gaudi d'aquestes festes no supose un perjudici per a l'activitat econòmica de la Comunitat Valenciana sinó que, al contrari, beneficie la competitivitat del conjunt de les empreses valencianes i repercutisca de manera positiva en l'ocupació".

En aquesta línia, s'estableixen com a dies inhàbils, a efectes laborables retribuïts i no recuperables l'1 de gener, Any Nou; 19 de març, Sant Josep; 19 d'abril, Divendres Sant; 22 d'abril, Dilluns de Pasqua; 1 de maig, Festa del Treball; 24 de juny, Sant Joan; 15 d'agost, Asunción de la Verge; 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana; 12 d'octubre, Festa Nacional d'Espanya; 1 de novembre, Tots els Sants; 6 de desembre, Dia de la Constitució Espanyola; 25 de Desembre, Nativitat del Senyor.

Festiu el dia de la Cremà de les Fogueres

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ja va avançar que el dilluns 24 de juny de 2019, dia de la Cremà de les Fogueres de Sant Joan d'Alacant, anava a ser festiu en tota la Comunitat Valenciana "des de tota la lògica".

D'aqueixa manera, el Consell canviarà la festivitat autonòmica del Dijous Sant al dia gran de les festes del foc. Aquest divendres, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha insistit que era una reivindicació dels alacantins.

El decret compta amb l'aprovació del ple del Consell Tripartit per al Desenvolupament de les Relacions Laborals i Negociació Col·lectiva de la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento