Comunitat Valenciana

Consum amplia a set setmanes el permís de paternitat retribuït, dos més del que estipula la llei

  • La cooperativa valenciana Consum ha ampliat a set setmanes el permís de paternitat retribuït, dos més del que estipula la llei. Aquesta mesura s'aplicarà amb caràcter retroactiu des del 5 de juliol, data en la qual el Govern va aprovar l'ampliació d'aquesta nova norma a cinc setmanes.
Consum amplia a set setmanes el permís de paternitat retribuït
Consum amplia a set setmanes el permís de paternitat retribuït
CONSUM
Consum amplia a set setmanes el permís de paternitat retribuït

En un comunicat, ha destacat que aquesta mesura "pionera" en el sector busca "facilitar" la conciliació de la vida familiar i laboral dels treballadors al "millora" les condicions del permís per naixement, adopció o acolliment que ja tenia la plantilla, i que estava fixat en sis setmanes des de gener de 2017.

Consum, que compta amb més de 14.300 treballadors, dels quals quasi 4.000 són homes, ha indicat que un total de 143 pares treballadors de la Cooperativa es van beneficiar de sis setmanes d'aquest permís retribuït durant 2017.

Aquesta nova iniciativa se suma a altres mesures que la Cooperativa ha inclòs recentment en el seu Catàleg '+de 50 Mesures per a Conciliar' la vida familiar i laboral, com l'ampliació de la paga extraordinària per a treballadors amb fills amb discapacitat.

Així mateix, ha assenyalat que a partir del pròxim 1 d'agost, introduirà una millora en el 'val-bolquer' per a treballadors que acaben de ser pares per valor de 50 euros, ja que, fins al moment, si tots dos progenitors eren empleats de la Cooperativa només un d'ells es podia beneficiar d'aquesta mesura.

"EMPRESA FAMILIARMENT RESPONSABLE"

En aquesta línia, l'empresa valenciana destaca que ja havia inclòs noves polítiques relacionades amb naixements, com la de donar permís recuperable d'un dia per als avis per part de filla o nora. També, per a fills prematurs que requerisquen hospitalització, els pares podran absentar-se una hora de la seua jornada laboral fins que el nadó reba l'alta médica i els dos tindran la possibilitat de reduir-se la jornada dos hores diàries més, si tots dos treballen en la Cooperativa, ha explicat.

Consum compleix més d'una dècada com l'"única empresa de distribució" que compta amb el certificat d'empresa Familiarment Responsable (EFR), un segell promogut per la fundació +Família i que reconeix la "bona tasca de les empreses en matèria de conciliació i igualtat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento