Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València esborrarà el mural sobre la sentència d'Altsasu

  • El consistori ha pres aquesta decisió perquè l'obra ha quedat deteriorada per les pintades que s'han fet sobre ella.
  • Es van viure moments de tensió amb els agents de la Policia en la convocatòria per a esborrar el mural.
Pintades sobre el mural d'Elías Taño
Pintades sobre el mural d'Elías Taño
Europa Press
Pintades sobre el mural d'Elías Taño

L'Ajuntament de València repintarà el mur sobre el qual l'artista Elías Taño va realitzar un mural que critica la sentència d'Altsasu, ja que l'obra ha quedat deteriorada per les pintades que s'han fet sobre ella.

D'aquesta manera, el consistori procedirà en els pròxim dies a pintar el mur de Jesuïtes, la qual cosa suposa l'eliminació de l'obra de Taño, "per a netejar-ho de totes les pintades que s'han fet", han confirmat a Europa Press fonts municipals.

Aquesta pintura "en solidaritat" amb els joves d'Altsasu (Navarra) condemnats per l'agressió a dos guàrdies civils i a les seues parelles va ser realitzat per l'autor diumenge passat. Taño va refer l'obra en aquest espai després que el passat mes de juny una de les concessionàries de neteja l'esborrara del barri del Carme sense consulta prèvia.

L'Ajuntament de València li va oferir aleshores un espai en blanc perquè pintara un nou mural. A les poques hores de refer-lo, l'obra va ser objecte de pintades per part d'un home amb el rostre ocult per un casc de moto que ho va esborrallar amb esprai. Posteriorment, van aparéixer altres consignes, com 'Som valencians, mai catalans. JJGAV'.

A més, aquest dimecres es van viure moments de tensió amb els agents de la Policia en la convocatòria per a esborrar el mural a la qual van acudir el president de Federació Coordinadora d'Entitats Culturals del Regne de Valencia (FCECRV), Juan García Sentandreu, i integrants d'España 2000.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento