Comunitat Valenciana

Patricia Aguilar es retroba per primera vegada amb el seu pare al Perú

  • La família diu que "des d'un primer instant la connexió entre pare i filla va ser molt bona".
  • També va poder parlar amb la seua mare Rosa M. i el seu germà per mitjà de videotelefonada.
Patricia Aguilar alliberada
Patricia Aguilar alliberada
SOS DESAPARECIDOS
Patricia Aguilar alliberada

Patricia Aguilar -la jove d'Elx (Alacant) captada per una secta del Perú i desapareguda durant un any i mig abans de ser alliberada- s'ha retrobat amb el seu pare, Alberto, "gràcies a les gestions del Ministeri de la Dona, servicis socials i psicòlegs que aborden el cas al Perú".

Així ho ha anunciat la família de la jove, a través d'un comunicat, en el qual assegura que "des d'un primer instant la connexió entre pare i filla va ser molt bona, es van rebre amb una abraçada i van conversar durant un llarg espai de temps".

Patricia, continuen, també va poder parlar amb la seua mare Rosa M. i el seu germà per mitjà de videotelefonada i es va interessar per l'estat de la resta de la família. Es va mostrar en tot moment "molt receptiva i tranquil·la", afirmen els seus familiars.

Quant al seu estat físic, les mateixes fonts subratllen que està "molt millor, tant ella com la xiqueta, de la qual no se separa ni un segon i presenta orgullosa i molt afectuosa als seus pares".

També ha expressat "algun temor" als mitjans de comunicació, per la qual cosa la família aprofita per a demanar que "se seguisca respectant la privacitat de Patricia en els pròxims dies".

Tràmits administratius

En aquest moment, la família està pendent de tràmits administratius que confien que es realitzen "amb màxima urgència al Perú, perquè Patricia i el seu nadó puguen tornar com més prompte millor a Espanya acompanyades d'Alberto".

Afigen que cap metge va assistir el part pel que no s'ha pogut realitzar un certificat mèdic per al registre del nadó. Per açò, cal esperar 60 dies -que finalitzen l'últim dia de juliol- per a poder registrar la xiqueta i poder continuar així amb els tràmits oportuns per a poder viatjar a Espanya.

A la família li consta que tant el Ministeri de la Dona, la RENIEC, Consolat Espanyol i Ajuntament d'Elx "estan col·laborant perquè totes les gestions necessàries es facen en la major brevetat possible i poder així tindre Patricia i el seu nadó com més prompte millor a Espanya, seguint els consells dels psicòlegs especialistes en captacions i manipulacions mitjançant persuasió coercitiva".

Agraïment públic

En aquest punt, agraeixen públicament al Ministeri de la Dona del Perú, el tracte i la professionalitat amb la qual estan portant el cas."Gràcies a ells, Patricia evoluciona favorablement i estem molt contents d'haver-ho pogut comprovar personalment en eixa trobada entre pare i filla".

Finalment, fan una crida als organismes dels quals depenen els pròxims tràmits, per a la tornada de Patricia i el seu nadó, "perquè siguen realitzats en la major brevetat possible i així, poder seguir oferint-li a Patricia ajuda especialitzada a Espanya en un ambient familiar i estable per a ella i el seu nadó".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento