Comunitat Valenciana

La Generalitat comprarà 160 habitatges enguany per a lloguer social

  • El Pla d'Adquisició d'Habitatge comptarà amb 15 milions aquest exercici i amb altres 35 fins a l'any 2020. 
  • Els assequibles, per a persones amb baixos ingressos, oscil·laran entre els 125 i els 375 euros al mes.
  • Les poblacions amb més demanda són València, Alacant, Castelló, Elx, Torrevella i Sagunt.
  • La conselleria pagarà entre 80.000 i 90.000 euros per immoble, encara que dependrà del municipi.
Maria José Salvador
Maria José Salvador
GVA - Archivo
Maria José Salvador

El Consell comprarà habitatges per a destinar-los a lloguers socials i assequibles. La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, va presentar ahir el Pla d'Adquisició d'Habitatge de la Generalitat, que té per objectiu “garantir el dret a un habitatge adequat, digne i assequible a totes les persones”.

Per a açò, s'invertiran 15 milions d'euros enguany en la compra de 160 allotjaments enguany, i altres 35 milions en els dos pròxims exercicis. Aquesta actuació s'emmarca dins de la Llei per la Funció Social de l'Habitatge de la Generalitat i es dirigeix a dos perfils de demandants: persones en situació o risc d'exclusió social –als quals se'ls aplicarà el lloguer social– i a persones que, encara que no estan en situació de vulnerabilitat, no tenen la possibilitat de comprar o llogar una casa –se'ls aplicarà el lloguer assequible–.

El lloguer social s'establirà a partir d'un sistema de bonificacions en funció dels ingressos de les famílies en situació de risc. “Estem parlant a voltes de lloguers de deu euros”, va explicar Salvador. L'assequible, per la seua banda, oscil·larà entre els 125 i els 375 euros al mes, atès que es dirigeix a persones que, encara que treballen, tenen uns ingressos que no són suficients.

“Ens estem dirigint a també als joves que es volen emancipar, però no poden pagar-los”, va dir la consellera, que va afegir que, en aquest cas, també s'aplicaran bonificacions i s'adaptaran els lloguers als ingressos. “L'administració té la responsabilitat d'intervenir i actuar” quan les persones “no tenen la possibilitat d'adquirir ni llogar en el mercat d'habitatge lliure”.

"Gran descompensació" entre necessitats i oferta

Per aquesta raó, va anunciar que han realitzat “una anàlisi de les necessitats actuals de l'habitatge en caràcter social i també de l'oferta existent d'habitatges gestionats per la Generalitat”, i va afegir: “Açò ens ha permés confirmar de manera objectiva la gran descompensació que existeix entre les necessitats d'habitatge i l'oferta”.

Les poblacions on es concentra el major percentatge de demandants (un 50%) són València, Alacant, Castelló, Elx, Torrevella i Sagunt, en les quals els estudis previs han estimat un preu de referència de 1.000 euros el metre quadrat.

Salvador va indicar que els preus als quals la Conselleria comprarà els habitatges oscil·laran entre els 80.000 i els 90.000 euros aproximadament, encara que “hi haurà casos en els quals siga una mica més i uns altres en els quals siga menys”, ja que depén del municipi. Per aquesta raó, la consellera va manifestar que “aspiren” a comprar uns 160 habitatges amb els 15 milions de pressupost per a 2018.

En bon estat i al dia en els pagaments

Les principals condicions que busquen en els allotjaments són: que es troben en edificis plurifamiliars, d'una antiguitat màxima de 40 anys, que tinguen ascensor, que estiguen buits, en condicions adequades i al corrent de pagaments de comunitat i d'IBI.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento