Comunitat Valenciana

Dirigents del PPCV creuen que Casado és "la renovació per a afrontar el futur" i que "tothom tindrà el seu espai"

  • VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)

Dirigents del PPCV han considerat que Pablo Casado, qui es va proclamar president del PP en el Congrés que la formació va celebrar aquest cap de setmana, suposa "la renovació per a afrontar el futur" i han destacat que "tothom tindrà el seu espai" i no creuen que vaja a costar cosir el partit.

Així ho han indicat l'expresident provincial del PP i actual diputat en les Corts, Vicente Betoret, i el president de la gestora del PP en la ciutat, Luis Santamaría, en declaracions a Europa Press, en les quals han valorat la victòria de Pablo Casado davant de Soraya Sáenz de Santamaría.

En concret, per a Betoret, el PP ix del Congrés "reforçat" i amb un projecte en el qual "no sobra ningú" com ha destacat que va apuntar Casado en el seu primer discurs quan va demanar que ningú preguntara a ningú a qui va votar perquè ara el que tocava era "unir a tots".

Al seu juí, amb "voluntat" es podrà cosir el partit però "tots haurem de posar de la nostra part", ha admès per a assenyalar que "tothom tindrà el seu espai i oportunitat" i incidir que si "l'esquerra parla que el PP s'escora a la dreta" és perquè "té por".

Ha considerat que "l'important és que del Congrés ix un líder amb idees molt clares, ganes d'unir i amb ànsies de victòria" després de "dos mesos noquejats per la moció de censura" i ha destacat que Casado és una persona "amb molta experiència, un home que vol proximitat i empatia per a connectar amb la gent".

Respecte a les llistes electorals a la Comunitat Valenciana, ha manifestat que ara "tothom fa quinieles" i ha incidit que el procés d'elecció de les persones serà "bastant normal" i es produirà "sense estridències i sense forçar".

Betoret no creu que tenint l'estiu pel mig siga ara el "millor moment" d'iniciar el debat perquè, a més, ha recordat que encara cal completar la formació del nou Comité Executiu del PP, per la qual cosa considera que serà a partir de setembre quan es puga abordar la qüestió dels candidats.

El diputat 'popular' ha mostrat el seu compromís amb la nova direcció i ha subratllat que Casado podrà comptar amb ell per al que "considere" perquè li pareixerà "bé". "Tinc absoluta confiança en ell", ha indicat.

"HEM EIXIT LLANÇATS"

Per la seua banda, Luis Santamaría ha destacat que el procés s'ha viscut "amb molta il·lusió i energia" i el partit ha eixit "llançat i reforçat". "Ha sigut una experiència emotiva", ha puntualitzat.

Ha considerat que serà possible cosir el partit perquè ha negat que existira una "guerra interna", sinó "un procés democràtic en el qual tothom ha tingut la llibertat de triar a qui ha volgut donar el seu suport". "No ha sigut una guerra sinó un exercici democràtic que la gent ha viscut intensament i amb il·lusió i on tothom ha pogut votar", ha reivindicat.

Per a Santamaría, el partit no està "desunit", sinó que "té moltes més garanties d'afrontar el futur amb èxit" i ha descartat que "no es vol deixar ningú arrere" perquè Casado ha oferit integritat.

En aquest sentit, ha emfatitzat que el nou líder del PP representa "la il·lusió, la renovació i el llegat que ha deixat el PP" i ara "toca afrontar el futur, avançar en el discurs i recuperar els militants a altres forces". "És un rearmament ideològic i Pablo (Casado) el que ens va a aportar és una il·lusió creïble. Si fóra Cs o l'esquerra estaria preocupat", ha postil·lat.

Ha negat que el partit vaja a virar feia l'extrema dreta com alguns els han acusat. "Això són estereotips que intenten penjar quan un no té arguments perquè parlar de llibertat o de l'Espanya rural no és de dretes", ha indicat per a insistir que es tracta d'un "intent d'acusació fàcil que no porta a res".

FER PINYA

Santamaría ha considerat "un error" relacionar la victòria de Casado amb un possible debilitament del PPCV per haver recolzat alguns dels seus membres a l'altra candidata, Soraya Sáenz de Santamaría. "Ací el que s'ha triat és un president de partit en un procés en el qual els militants i cadascun ha triat en un exercit de la seua llibertat. Una altra cosa és la vida diària de cada partit, però ara cal centrar els esforços a tancar files en el partit", ha insistit.

Sobre una possible candidatura per a liderar el PP de la ciutat de València, ha assenyalat que el PP té un full de ruta i, a partir d'ací, es "decidirà la persona". "No vaig a contribuir a fer el debat més gran perquè ara estic centrat a conéixer les necessitat i problemes de la ciutat i quan la direcció nacional i regional decidisquen a la persona vaig a estar a la seua disposició per a traure el partit cap a avant", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento