Comunitat Valenciana

Ferri diu que l'anul·lació parcial del decret que prioritza el valencià en l'administració mostra la "deriva" del PP

  • El portaveu de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha afirmat que la sentència no ferma que ha emès la secció quarta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual anul·la diversos articles del decret que prioritza l'ús del valencià en l'administració pública autonòmica, demostra que "el PPCV ha entrat en una deriva antivalenciana i centralista, competint amb Ciutadans en els seus atacs a la nostra llengua".
Fran Ferri
Fran Ferri
CORTS VALENCIANES/I. CABALLER - Archivo
Fran Ferri

En un comunicat, ha defès que la coalició considera que el valencià ha de tindre "un ús destacat en l'administració i estar al mateix nivell que el castellà", després de conéixer-se aquest dimecres que l'alt tribunal ha deixat sense efecte 11 articles i una disposició final del Decret 61/2017 que regula els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l'Administració de la Generalitat.

Ferri ha recordat que la sentència "es deriva del recurs interposat per dos diputats del PP contra el Decret 6/2017 de la Generalitat" i ha lamentat que "provoca que ara mateix els valencians que parlen valencià estiguen discriminats davant l'administració". Ha subratllat a més que "moltes de les mesures que contemplen els articles anul·lats estaven incloses el Decàleg d'Ares del Maestrat que el mateix PP va impulsar en 2003".

Per contra, perquè el valencià i el castellà estiguen al mateix nivell, ha urgit el suport dels poders públics, com el decret que va aprovar el Govern valencià i que el PP ha atacat de forma "irracional". Açò demostra, al seu juí, que "el PPCV s'ha convertit en un partit que va en contra de l'ús del valencià en la vida quotidiana dels valencians".

"Creiem que som una majoria de valencians els qui volem que tant el valencià com el castellà tinguen el mateix respecte per part de tots els partits i institucions", ha insistit el síndic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento