Comunitat Valenciana

Amigó nega "improvisació" en el tancament de Divalterra i afirma que estava en el "full de ruta des del principi"

  • La presidenta en funcions de la Diputació de València i vicepresidenta primera d'aquesta institució, Maria Josep Amigó (Compromís), ha negat aquest dimarts que hi haja "improvisació" en el "tancament ordenat" de l'empresa pública Divalterra que va anunciar aquest dilluns i ha assegurat que es tracta d'una mesura contemplada en el "full de ruta" de l'equip de govern de la corporació provincial "des del principi".
Un agent de Policia en la seu de Divalterra
Un agent de Policia en la seu de Divalterra
Europa Press
Un agent de Policia en la seu de Divalterra

Així, ha indicat que aquesta mesura és una qüestió de la qual s'havia parlat "moltíssimes vegades en l'equip de govern al llarg de la legislatura". Amigó s'ha pronunciat d'aquesta manera després de la junta de portaveus celebrada aquesta jornada en la Diputació de manera extraordinària per a tancar els passos que ha de donar la corporació arran de l'operació 'Alqueria', que investiga presumptes irregularitats en la contractació de personal directiu en l'empresa pública Divalterra.

La presidenta en funcions ha emmarcat la dissolució de Divalterra en la "idea" de l'executiu de la institució provincial que conformen PSPV, Compromís, EU i València en Comú d'"anar buidant de competències" aquesta corporació i les empreses públiques vinculades a ella.

"Ho hem parlat sempre. No és nou. És un full de ruta que ens marquem tots els membres de l'equip de govern quan entrem en 2015. Ho teníem claríssim. Tots entrem amb la idea. Tots compartim el fet d'anar buidant de competències la Diputació" i Divalterra, ha exposat la vicepresidenta. Així mateix, ha lamentat l'"herència nefasta" rebuda en aquesta última "per la gestió durant vint anys del PP".

"GARANTIR ELS DRETS"

"Sempre anem a garantir els drets dels treballadors. Mirarem de quina manera poden continuar treballant en la Diputació o en una altra administració, sempre garantint els seus drets", ha insistit Maria Josep Amigó.

Amigó ha traslladat de nou un missatge de "tranquil·litat absoluta" als empleats de Divalterra. "Que estiguen tranquils perquè ni és improvisació, ni és perquè no sabíem per on eixir", ha apuntat respecte al tancament.

"NO PODEM DONAR DATES"

D'altra banda, preguntada pels terminis i el calendari per a fer efectiva aquesta decisió, la vicepresidenta primera ha repetit que no es pot "parlar de dates" i ha al·ludit a la necessitat de comptar amb informes que "avalen jurídicament i legalment" la manera d'actuar. "No parlem de dos mesos ni de tres. Això no ho podem dir. No podem donar data", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento