Comunitat Valenciana

Puig assegura que la reunió de Sánchez i Torra és un "pas endavant" perquè la "incomunicació ha sigut molt negativa"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat aquest dilluns que la reunió entre el president del Govern central, Pedro Sánchez, i el de Catalunya, Quim Torra, és un "pas endavant" perquè la "incomunicació que hi ha hagut durant tot aquest temps ha sigut molt negativa". "Ha d'haver-hi un plantejament de franquesa, de diàleg obert, tenint en compte que els límits estan en la pròpia llei", ha defès.
Ximo Puig atén als mitjans de comunicació en imatge d'arxiu
Ximo Puig atén als mitjans de comunicació en imatge d'arxiu
@GENERALITAT - Archivo
Ximo Puig atén als mitjans de comunicació en imatge d'arxiu

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans, abans de participar en la presentació de la plataforma 'València Tech City', preguntat per reunió que mantenen aquest dilluns Sánchez i Torra en la Moncloa.

Per a Puig, "l'important és que es produïsca eixa reunió" perquè "la incomunicació que hi ha hagut durant tot aquest temps ha sigut molt negativa" i "els resultats ací estan". "Tot pot ser susceptible de ser canviat, però a través de la Llei, a través de la democràcia, del funcionament lògic de la democràcia", ha ressaltat.

En aquest sentit, ha assenyalat que és "evident que no va a haver-hi cap tipus d'anomalia que representaria algun tipus de diferenciació, més enllà del que és la pròpia casuística local". "Nosaltres sempre aspirem al fet que es combine la singularitat, que la té Catalunya i la tenen altres territoris com la Comunitat, amb la igualtat entre els ciutadans. Estic segur que això se'n va a preservar sempre", ha remarcat.

REUNIÓ DE PUIG I SÁNCHEZ

Sobre si s'ha fixat una data perquè el president de la Generalitat Valenciana es reunisca amb Sánchez, ha indicat: "No sabem encara la data, he parlat diverses ocasions amb el president i és evident que es produirà".

Puig ha explicat que el Consell treballa en un document que es farà arribar al president del Govern "en els pròxims dies" per a preparar eixa reunió. "També tindrem reunions amb la ministra d'Hisenda (María Jesús Montero) i amb la ministra d'Administracions Públiques, (Meritxell Batet)", ha avançat.

"Del que es tracta ara és de concertar els majors acords possibles. Vam tindre una reunió amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i anem a continuar amb tot el conjunt del Govern perquè el pressupost de 2019 siga, eixe sí, el pressupost digne per a la Comunitat Valenciana", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento