Comunitat Valenciana

Detingut a Dénia per insultar durant mesos i amenaçar els seus veïns per ser homosexuals

  • Agents de la Policia Nacional han detingut un home acusat d'insultar i amenaçar els seus veïns durant mesos suposadament per l'únic motiu de tractar-se d'una parella homosexual, que sentia por de l'ara arrestat. La parella va demanar una mesura de protecció i el jutge va acordar una ordre d'allunyament de 500 metres del presumpte autor dels fets i les
Detingut a Dénia per insultar els seus veïns per ser homosexuals
Detingut a Dénia per insultar els seus veïns per ser homosexuals
POLICÍA NACIONAL
Detingut a Dénia per insultar els seus veïns per ser homosexuals

víctimes.

Segons ha informat la Policia en un comunicat, quan els agents van arribar a l'immoble van poder veure com el detingut, de 42 anys, increpava mitjançant comentaris homòfobs les seues víctimes des de la terrassa de la seua vivenda.

Els fets venien repetint-se des de fa "mesos", però va ser la matinada del 4 de juliol quan les víctimes van avisar la Policia Nacional perquè la situació era "insostenible".

Quan els agents van arribar a l'edifici i es van entrevistar amb el detingut, aquest, en un "alt estat de nerviosisme", continuava proferint insults i amenaces de mort contra la parella.

A més, l'arrestat presumptament havia tallat el cable de la connexió a internet de les seues víctimes "segons sembla, motivat per l'animadversió". La parella va explicar a la Policia que sentien por del seu veí, qui parlava en tots els insults i amenaces "de l'orientació sexual".

Els agents, sobre la base de la percepció de les víctimes, els qui se sentien com a objectiu d'un "atac homòfob" per part del seu veí, i els fets dels quals van ser testimonis, insults i amenaces de mort, van detindre eixa persona "com a presumpte autor d'un delicte d'odi".

Des de la Comissaria de Dénia es va posar el protocol d'actuació davant aquest tipus de delictes i es va donar una protecció "immediata" a les víctimes, a les quals es va informar dels seus drets i de les mesures que podrien prendre cap al presumpte autor del delicte. La parella va demanar aleshores una ordre de protecció en les dependències de la Policia Nacional a Dénia.

Des de la Comissaria es va dur a terme una ràpida instrucció de les diligències, i es va posar al detingut a la disposició de l'autoritat judicial, qui va disposar que s'executara un orde d'allunyament de 500 metres entre agressor i víctimes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento